BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,81
ALTIN 2.399,00
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Yeniçeri'den BDP'ye sert tepki

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis'te görüşülen Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde kendinden geçti.

Abone ol

MHP'nin en coşkulu konuşan vekilleri arasında gösterilen Yeniçeri, peş peşe sıraladığı cümleler sonrası sinirli bir şekilde BDP sıralarına dönüp 'Bunu artık anlayın anlayın anlayın' diye bağırınca Meclis'ten hem alkışlar hem de kahkahalar yükseldi.

TÜRK MİLLETİNİ ANAYASA'DAN ÇIKARTILMAYA ÇALIŞILıYOR

TBMM Genel Kurulu'nda "Türk milletinin kanıyla canıyla gelecek nesillere emanet ettiği Türk milleti kavramı Anayasa'dan çıkartılmaya çalışılıyor." diye konuşan Yeniçeri, konuşmasına "Geçmişte olduğu gibi bugün de Türk milleti ve tarihine uluslararası fonlardan beslenerek saldıran etkili örgütlü güçler tarihi tersten okumayı ibadet olarak görmektedirler. Türk milletini etnisiteye indirgeyenler aslında tarihin bizzat kendisine ihanet etmektedirler." sözleriyle devam etti.

SANKİ ÖTÜKEN'E ABİDELER DİKİLMEDİ KURTULUŞ SAVAŞI VERİLMEDİ

Ardından sesi titreyen Yeniçeri sinirlenerek peş peşe cümleler kurdu. Özcan Yeniçeri "Bu güruha göre sanki Ötüken'e Türk abideleri dikilmemiş, sanki Göktürk Devleti kurulmamış, sanki Alparslan Bizans'la Malazgirt'te savaşmamış, sanki Osman Bey Söğüt'ten çıkmamış, sanki Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmemiş, sanki Mustafa Kemal Kurtuluş Savaşı'nı vermemiştir. Bu kadar tarihi bir geçmişi olan bir milleti siz bir aşiret bir klan bir etnisite seviyesine nasıl indirgersiniz nasıl tartışırsınız?" dedi.

BDP SIRALARINA DÖNEREK BAĞIRDI: ANLAYIN ANLAYIN ANLAYIN..

Yeniçeri, "İstiklal Marşınızı kim yazmış bir bakın. Kurtuluş Savaşı'nı kim yapmış bir bakın. Türklüğün manifestosunu kim yapmış bir bakın." sözlerinin ardından BDP sıralarına dönerek, "Bu bir kanın, bu bir ırkın bu bir kafatasının ürünü değil bu bir kültürün ürünü bunu artık anlayın anlayın anlayın." diye bağırdı.