BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  SAĞLIK

5 milyon sigortalıyı sevindirecek düzenleme!

4,5 milyona yakın sigortalıyı ilgilendiren tasarı TBMM'de kabul edildi. Tasarı ile sigortalılar için devrim niteliğinde yenilikler de yasalaştı.

Abone ol

Bütçe Komisyonu, sigortalılar için düzenlemeler içeren tasarıyı kabul etti

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, sigortalı lehine düzenlemeler içeren ve yaklaşık 5 milyon vatandaşı ilgilendiren tasarıyı kabul etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı alt komisyon raporu üzerinden görüştü.

SGK'DA NELER DEĞİŞECEK?

Tasarıyla, iş meslek danışmanı yeterlilik belgesine sahip olduğu halde 817 kişilik iş ve meslek danışmanı alımı ilanına başvuramayanların açtığı davalarda Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine ortaya çıkan hukuki sorunlar ve hak kayıpları gideriliyor.

BAĞ-KUR'LULAR NE YAPACAK?

Tasarıya göre, prim borcu olduğu için bir yakınının üzerinden doktora giden Bağ-Kur’lular, SGK tarafından bu konuda kendilerine çıkarılacak borçları ödemeyecek.

Emekli olduktan sonra kamuda çalışmaya devam edip, emekli aylığıyla birlikte maaş da alan memurlar, bu aylıklara ilişkin borçlarını taksitlendirebilecek.

GAZİLERE DE MÜJDE!

Gaziler kamu hastanelerinden sevk almadan özel hastanelere gidebilecek ve fark ücreti ödemeyecek.

Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye başlayan öğrenciler 120 gün süreyle sağlık hizmetlerinden yararlanacak.

İş meslek danışmanı yeterlilik belgesine sahip olduğu halde 817 kişilik iş ve meslek danışmanı alımı ilanına başvuramayanların açtığı davalarda Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine ortaya çıkan hukuki sorunlar ve hak kayıpları gideriliyor.