BIST 10.193
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.380,71
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li vekilden şaşırtan tablet sorusu

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Fatih Projesi ile birlikte dağıtılan tablet bilgisayarların da çocuklar için tehdit unsuru olduğunu iddia etti.

Abone ol

Halaçoğlu, "Tablet bilgisayarlar çocuklara dağıtılıyor, peki bu bilgisayarların ortaya çıkardığı radyasyon ne olacak? 30 bilgisayarın bir sınıfta aynı anda çalıştığını düşünün. Ortaya çıkacak olan radyasyonun etkisini ölçtünüz mü?" dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Fatih Projesi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Projenin ilk hayata geçirildiği günlerde yaşanabilecek usulsüzlüklere dikkat çektiğini dile getiren Halaçoğlu, "Geçtiğimiz yıl yaptığım açıklamalarda, Fatih Projesi ile kimler zengin ediliyor? Kaça alıyorsunuz? Hepsini bir düşünün, şeklinde ifadeler kullanarak, hükümeti uyarmış ve aynı zamanda konuya kamuoyunun dikkatini çekmek istemiştim. Yani ben bu işte yolsuzlukların yaşanabileceğini söyledim ve uyardım. Ne yazık ki gelinen süreç bizi haklı çıkardı. Şimdi proje ile birlikte 33 Milyon TL’nin buhar olduğu yönünde haberler var" diye eleştiride bulundu.

BU YETİM HAKKI DEĞİL Mİ?

Fatih Projesi ile ilgili olarak görevlendirilen kişinin de görevden alındığı yönünde yer alan haberleri basından da takip ettiklerini ifade eden Halaçoğlu, "Proje için milyonlarca lira harcanmış ama ortada alınan bir mesafe yok. Geçmişte de söyledim, şimdi de söylüyorum; AKP tablet bilgisayar reklamı ile iş yaptığını göstermek istiyor. Peki, akılsız mı Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya? Onlar neden tablet bilgisayar vermiyorlar? İlk kez Türkiye’de uygulanıyormuş. İşte gelinen nokta ortada" dedi.

TABLETLERİN RADYASYON ÖLÇÜMÜ YAPILDI MI?

Proje ile birlikte dağıtılan tablet bilgisayarların da çocuklar için ayrı bir tehdit unsuru olduğunu iddia eden Halaçoğlu şöyle devam etti:

"Konuyla ilgili vahim olan bir başka tablo da var. Bu konuya da en başından beri dikkat çektim. Tablet bilgisayarlar çocuklara dağıtılıyor, peki bu bilgisayarların ortaya çıkardığı radyasyon ne olacak? Çocuklar için sağlık açısından önemli bir tehdit değil mi? 30 bilgisayarın bir sınıfta aynı anda çalıştığını düşünün. Ortaya çıkacak olan radyasyonun etkisini ölçtünüz mü? Bir şey olmaz diyorlar ama çocuklarımızın sağlığı da tehlikede. Bu yöndeki soruları da AKP’lilere ilettim ama doyurucu bir cevap alamadım. Kısacası projede nereye el atsanız bir aksaklık çıkıyor"