BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.442,93
HABER /  GÜNCEL

MHP'li başkandan polise dayak iddiası

Aydın'da emekli bir polisle tartışan MHP'li başkan Ümmet Akın konuya açıklık getirdi...

Abone ol

Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar beldesinde park etme yüzünden belediye başkanıyla tartıştığını belirten emekli polis, başkanın yanındakiler tarafından tartaklandığını söyledi.

Olay ile ilgili konuşan Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, "Tartışma yaşadığımız doğru. Emekli polis memuru olduğunu söyleyen kişi bana küfredince, çevredekiler tarafından tartaklandı. Ben elimi dahi sürmedim" dedi.

Olayın; 8 Aralık günü saat 11.00 sıralarında meydana geldiği iddia edildi. Polis teşkilatının çeşitli birimlerinde görev yaptıktan sonra iki yıl önce emekli olan Ramazan Ertan, memleketi Germencik'e yerleşti. Olay günü bir arkadaşının işini görmek için Ortaklar'daki bir lokantaya giren Ertan ile aracını yanlış park ettiğini iddia eden Ortaklar'ın Belediye Başkanı Ramazan Ertan arasında sözlü tartışma oldu. Tartışmanın ardından darp edildiğini iddia eden Ertan, 112 Acil Servis ekipleri tarafından olay yerinde müdahale yapıldığını söyledi. Ertan, tedavinin ardından karakola giderek Başkan Akın ve beraberindekilerden şikayetçi oldu.

BAŞKANI SERT CEVAP VERME DEDİLER

Yaşadıklarını anlatan Ertan, olay günü birkaç dakikalık iş için lokantaya girdiğini söyledi. Kanalizasyon çalışmasını görünce engel olmamak için aracını çalışır vaziyette bıraktığını anımsatan Ertan, çıkışta yolun karşısında bulunan ve daha sonra Belediye Başkanı Ümmet Akın olduğunu öğrendiği kişinin "Bu arabayı neden buraya koydun. Başka koyacak yer bulamadın mı?" diye seslendiğini ifade etti. "Koyacak başka yer yok, 1-2 dakikalığına koydum zaten araç çalışır vaziyette" diye cevap verdiğini anlatan Ertan, şunları söyledi: 'Bir esnaf arkamdan 'O başkan. Sus cevap verme' diye seslendi. 'Başkanmış, sert çıkışmasını ona yakıştıramadım' dedi.

Ertan, tartışmanın ardından başkanın yanındakilerin sert davrandığını söyledi.

Yaşadıklarını asla hak etmediğini savunan Ertan, "Tek kötü söz söylemedim, tek kelime etmedim. Bankanın güvenlik kameraları yaşananları kaydetmiş. Suçlular cezasını çeksin" diye konuştu.

Ertan, başkan ve beraberindeki kişilerden davacı ve şikayetçi olduğunu söyledi. Olayın ardından doktor raporu aldığını açıklayan Ertan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karakolda ifade verirken yanımıza bir adam gönderdi. Şikayetçi olmamam için tehdit edildim. Yanımda olan kişi 'Bana vuranın başkan olmadığını, başkanın olay anında başka bir yerde deve güreşi izlemekte olduğunu' söyledi, başkanın benimle telefonda görüşmek istediğini söyledi. Önce görüşmek istemedim. Israr edince telefonu elime aldığımda bana vuran kişiyi sesinden tanıdım. Emekli polisim, böyle tehditlere asla aldırmam. Ben suçluysam ben, o suçluysa o cezasını çekecek"

ELİMİ BİLE SÜRMEDİM

Emekli polis memuru Ertan'ın darp iddialarını kabul etmeyen Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın da, "Tartışma yaşadığımız doğru. Emekli polis memuru olduğunu söyleyen kişi tartışma sırasında bana küfredince, çevredekiler tarafından tartaklandı. Ben elimi dahi sürmedim. Şikayetçi olmuş. Yargı gereken neyse yapacaktır" diye konuştu.