BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MHP'li başkan bıçaklanarak öldürüldü

Denizli Yenicekent Beldesi Belediye Başkanı Nail Sancak, uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, bugün akşam saatlerinde Yenicekent Beldesinde meydana gelen olayda, Yenicekent'in MHP'li Belediye Başkanı Nail Sancak (41) ile birahane işlettikleri öğrenilen M.S., K.S ve K.S. isimli üç kardeş arasında kahvehanede tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine şahıslardan M.S., ekmek bıçağıyla belediye başkanına saldırdı. Belediye Başkanı da kendisini korumak için silahını çıkardı ve ateş etti. Olayda Belediye Başkanı Nail Sancak vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralandı.

Sarayköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından jandarma ve polis ekipleri hem Yenicekent Beldesinde, hem de Sarayköy Devlet Hastanesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Olaya karıştıkları ileri sürülen 3 kardeş gözaltına alındı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve jandarma yetkilileri Sarayköy Devlet Hastanesi'ne gitti. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Başkan Nail Sancak'ın ölümünün kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Belediye başkanına kahvehanenin önünde otururken bıçakla saldırıyorlar. Olay sırasında belediye başkanının yanında belediyede çalışan bir kişi daha vardı. Başkan kendisini korumak için silahını çıkarıp ateş ediyor ancak  mermisi bittiği için bir şey yapamıyor. Olayın siyasi yönü yok. Olayı yapanlar orada alkollü bir yer işletenler. Çok üzgünüz. 3 kişi gözaltında" dedi.

Belediye başkanının saldırıya uğraması sırasında yanında bulunan belediye çalışanı Mehmet Akkoyun, 3 kardeşin ekmek bıçağı ile geldiğini savunarak, "Başkanımız kendisini savunmak için silahını çıkardı. Kavga yaşandı ve sandalyeler atıldı. Jandarma ekipleri geldi. Biz belediye başkanını başka kahvehaneden başka kahvehaneye geçirmek istedik. Kahvehane içine girmeden başkanımız 3 yerden bıçak darbesi aldı" diye konuştu. Başkan Sancak'ın yakınları, hastanede gözyaşı döktü.