BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,69
ALTIN 2.427,68
HABER /  POLİTİKA

MHPden sivil anayasa sözü

AK Parti ve DP'nin ardından MHP de sivil anayasa sözü verdi..

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, partisinin anayasanın toplumsal bir sözleşme olduğuna ve toplumsal mutabakat ile düzenlenmesi gerektiğine inandığını belirtti. Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bal, yaptığı yazılı açıklamada, ''12 Eylül rejimi ürünü'' olan anayasanın, bu rejimin özelliklerini taşıdığını kaydederek, pek çok maddesinin değiştirilmesine rağmen, bu özelliğinin silinmediğini savundu.

TOPLUMSAL MUTABAKAT SAĞLANMALI

Partisinin anayasayı toplumsal sözleşme olarak Türk hukukunun en üstün hukuk normu olarak gördüğünü ifade eden Bal, bu sebeple MHP'nin anayasanın toplumsal mutabakatı sağlayarak, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerini ön planda tutan sivil bir anlayışla yeniden ele alınmasını tek başına iktidarının öncelikli işi olarak kabul ettiğini belirtti.

MHP'NİN HEDEFİ SİVİL BİR ANAYASA

Anayasanın askeri rejimin özelliklerini yansıttığını, bazı hükümlerinin demokratik toplumun gerekleriyle bağdaşmadığını, temel hak ve hürriyetlerin ayrıntılı biçimde sınırlandırıldığını ve gereksiz ayrıntıların yer aldığını savunan Bal, ''MHP, anayasanın toplumsal bir sözleşme olduğuna ve toplumsal mutabakat ile düzenlenmesi gerektiğine inanmaktadır'' dedi. Bal, sivil bir anayasanın MHP'nin en önemli hedeflerinden biri olduğunu kaydetti.