BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,73
ALTIN 2.425,70
HABER /  GÜNCEL

Barzani geri adım attı

Dün Türkiye'ye yönelik tehditler savuran K. Irak yönetiminden geri adım..

Abone ol

Kuzey Irak'ta Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, "Türkiye bizim dostumuzdur. Türk askerinden de herhangi bir zarar görmedik" dedi.

Irak'ın kuzeyindeki Erbil'de bugün düzenlediği basın toplantısı olası sınır ötesi operasyonu değerlendiren Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani, Türkiye'ye diyalog çağrısı yaptı.

TÜRKİYE İLE DOST KALMAK İSTİYORUZ

"Türkiye ile dost kalmak istiyoruz" diyen Neçirvan Barzani, "Geçmişten bu yana Türkiye'den hep destek gördük. Körfez Savaşı sırasında Saddam zulmünden kaçan vatandaşlarımıza Türkiye kapılarını açtı. Türkiye bizim için önemli bir komşu ve Türkiye ile çatışmak istemiyoruz. Eğer bir sorun varsa bunu diyalogla çözebiliriz. Ankara, İstanbul, Bağdat veya Türkiye nerde istiyorsa orda ikili toplantı yapabiliriz. Şu ana kadar Türk askerinden herhangi bir zarar görmedik. Türk askerinin sınırda yaptığı tatbikatlar bizi ilgilendirmez, ancak Türk askerinin sınırı geçmesini istemiyoruz. Türkiye'nin iç meselesi bizi ilgilendirmez, biz kendi işimize bakıyoruz. Türkiye'ye her konuda her zaman yardım etmeye hazırız" şeklinde konuştu.