BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.497,42
HABER /  GÜNCEL

Bilinçli anneler geliyor

Küçükçekceme Belediyesi 20 genç anneyi çocuk bakıcılığında sertifika verdi.

Abone ol

Küçükçekmece Belediye Başkanlığı'nın yürütmekte olduğu AB destekli "Tepeüstü ve Ayazma Bölge Halkı Yoksulluğunun Giderilmesi ve Sosyal İçerme Projesi" kapsamında gerçekleştirilen eğitimler ilk mezunlarını veriyor. İstihdama yönelik yürütülen proje kapsamında, okur - yazar ve 18 - 30 yaşları arasında olan 20 genç anneye yönelik "Çocuk Bakıcılığı Eğitimi Sertifika Programı" tamamlandı.

Genç annelere sertifikaları 04 Temmuz Çarşamba günü Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından verildi. Başkan Aziz Yeniay programda yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün yalnızca fiziksel dönüşüm olmadığını belirterek Bezirganbahçe'ye taşınan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla birçok sosyal faaliyet düzenlendiğini söyledi. Eğitime katılan annelerin yalnızca kendi çocuklarına değil, diğer çocuklara da yardım edecek hale geldiklerini ifade eden Yeniay, katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Programda İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Gelişim Programı Başkanı Nurperi Sayın eğitimlerin genel bir değerlendirmesini yaptı ve gösterdiği toplumsal duyarlılıktan dolayı Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a teşekkür etti. Eğitimler Uzman Psikolog Erhan Özkan, Davranış Bilimleri Uzmanı Semra Aydın ve Çocuk Gelişimi Uzmanı Nurperi Sayın tarafından verildi. Eğitimler sırasında "çocuk hastalıkları ve aşılar, çocuk beslenmesi, çocuk psikolojisi" gibi konu başlıkları üzerine çalışıldı. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümünde drama eğitimlerine katılan anneler, uygulamalı eğitimlerini Papatya Anaokulunda tamamladılar.