BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Petkim özelleştirilecek mi?

Petkim'in özelleştirilmesi konusuna CHP'li Anadol ve Salih Kılıç'tan tepki sert oldu.

Abone ol

Petkim'in özelleştirilmesine, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'tan tepki geldi.

BU MİLLİ BİR DAVADIR
Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, ''ülkede uygulanan ve ulusal çıkarları hiçe sayarak, en stratejik kuruluşları bile yok pahasına yabancı alıcılara pazarlayan özelleştirme uygulamalarının son örneğinin Petkim'de yaşandığını'' savundu.

Kılıç, ''Ne yazık ki ülkemizde, uluslararası tekellerin çıkarlarına hizmet eden bir özelleştirme politikası uygulanmaktadır. Tüpraş, Telekom, madenler, enerji, limanlarımız yabancı pazarlarda kapanın elinde kalacak bir biçimde
pazarlanmıştır. Şimdi sırada Petkim vardır. Tüm özelleştirmeler ertelenirken, hükümetin seçime bir hafta kala, Petkim'in satış ihalesini yapmakta ısrarcı olması, bu stratejik kuruluşumuzun aceleyle satılmak istenmesi kabul edilemez. Bu, milli davadır. Bu davaya yalnızca Petkim işçileri ve sendikalarımız değil, işçisinden işverenine, siyasetçisinden çiftçisine, esnafına tüm halkımız sahip çıkmalıdır. Ülkesini seven herkes, bu özelleştirmelere karşı çıkmalıdır.'' dedi.

"BUNLAR AVANTAYA ALIŞMIŞLAR"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Petkim'in özelleştirilmesiyle ilgili olarak, ülkenin soyulduğunu iddia ederek, şöyle dedi: "Bunlar avantaya alışmışlar, hakları olmayan birtakım çıkarları ceplerine atmaya, o yöntemi devam ettiriyorlar. 22 Temmuzda seçim yapılacak, bunlar ayın beşinde Petkim ihalesini gerçekleştiriyor. Bu yangından mal kaçırmadır. Petkim'i de yedirmeyeceğiz. Petkim'i sattırmayacağız. Bu ihaleyi yapmayın. Ne yaparsanız yapın, yaptığınız her işlem geçersizdir. Petkim işçisinin mücadelesi mücadelemizdir.'' dedi.

PETKİM BİR DEV

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da emek karşıtı politikaları
nedeniyle AK Parti'ye oy vermeyeceklerini söyledi.

''Petkim son üç yılda, 2007 yılı dahil 400 milyon dolarlık yatırım yapılmıştır.
Burada önemli olan bütün bu yatırımların kendi öz kaynaklarıyla sıfır krediyle
yapmış olması özelleştirmek istenen Petkim'in gücünün ispatıdır. Böylesine
verimli böylesine üretken elde ettiği gelirleri yatırıma dönüştüren bir kuruluş
özelleştirme politikalarına kurban edilmek istenmektedir.'' dedi.