BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.500,23
HABER /  GÜNCEL

Koçtan Bahçeliye taş

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç Pendik'te Bahçeli'ye taş attı.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, “Biz bu Türkçe meselesi ve Türk meselesinde öyle ortalığa ip filan atmıyoruz. İp atarsam, Allah korusun kimsenin boynuna dolanmasın ama ayağına muhakkak dolanır. Biz sadece hizmet ediyoruz” dedi.

“9. Uluslar arası Pendik Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Pendik Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü (Dösim) işbirliğinde “Dösim Geleneksel Türk El Sanatları Fuarı”nın açılışı yapıldı. Pendik Sahili Sergi Çadırı’nda düzenlenen fuarın açılış törenine katılarak bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Yunus Emre Enstitüleri’nin kurulacağını anımsattı. Sık sık espriler de yapan Bakan Koç, şöyle konuştu:

“Gençliğimden beri yurt dışında ve Türkiye’de, Almanların Gothe Enstitüsü’ne, İngilizlerin Brıtısh Counsıl’ına, Amerikalıların Türk Amerikan derneklerine ve İspanyolların Cervantes Enstitüleri’ne hep gıpta ederdim ama Allah nasip etti bir gün ben de Kültür ve Turizm Bakanı oldum. Sayın Başbakanıma açtım ve artık bütün dünyada, dünyanın başkentleri başta olmak üzere, güzel Türkçem herkese öğretilecek. Türkçe, benim ses bayrağım. Ses bayrağımı öğretme günü. Biz bu Türkçe meselesi ve Türk meselesinde öyle ortalığa ip filan atmıyoruz. İp atarsam, Allah korusun kimsenin boynuna dolanmasın ama ayağına muhakkak dolanır. Biz sadece hizmet ediyoruz.”

Bakan Koç, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ve nerde hizmet ediyoruz, dünyanın en büyük İslam ve Türk mezarlığı Ahlat’ta biz varız. Ahlat’ın onarımında. Edirne’nin 11 köprüsünde biz varız. Ve Türkiye’nin her tarafındaki Türk’ün eserlerinde biz varız. Yetmedi. Makedonya’da, Kırım’da, Balkanlar’da biz varız. Ve Suriye’de Süleyman Şah Külliyesi’nde biz varız. Hep biz onarıyoruz. Ve en önemlisi de, Türkün ilk abidelerinden olan Orhun Abideleri’ni, bizim Hükümetimiz onardı ve oraya gidecek 42 kilometreyi de bizim tanıtma bakanlığımız, Beşir Hocanın bakanlığı yaptı.”
“Biz böyle hizmet ediyoruz insanlara” diyen Koç, “Biz böyle Türk’üz. Ve biz böyle Türkiyeliyiz” dedi.

- “İNSANIN İNSANA DÜŞMANLIĞI İNSANLIK DIŞI BİR HAREKETTİR”-

Aydınlı olduğunu anımsatan Koç, şunları dile getirdi:
“Aydınlıların bir lafı vardır. Kısa kes Aydın abası olsun. Lafın uzunu ahmaka anlatılır. Bizim Türk insanımız ariftir. Hiçbir şeyi yarıda bırakmaz. Ve bayramları da pek sever işte bugün bir bayram. 9. Pendik bayramımız. Bir bayramımız daha var 22 Temmuz. Oy oyladı, boy boyladı. Demokrasi bayramımızda da beraber oluruz.”

Koç, bugünu bir Türk olarak Türk dilini ve Türk kültürünü bütün dünyada yaymanın başlangıç günü olarak aldığını belirterek, “Burada bana yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Başta Başbakanıma, sonra Hükümet üyelerine, parti grubuma ama meclise gelince onların da hakkını yiyemem. Mecliste grubu bulunan bütün partiler de bana bu kanunun çıkmasında yardım etiller. Onlara da teşekkür ediyorum. Bak ne centilmen adamım muhalefete bile teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Halk dansları gösterileri için törende hazır bulunan 9 ülkeden folklor ekiplerini işaret eden Bakan Koç, “Şu insanlar Akdeniz insanlarıdır, bu insanlar Balkan insanlarıdır. Bir ara bunların bir çoğu ile biz düşmandık. Oysa insanın insana düşmanlığı insanlık dışı bir harekettir. O bakımdan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi biz yurtta da cihanda da barışı arayan insanlarız” dedi.

Bakan Koç, konuşmasını “Evet mikrofun karşısına geçilince ancak bu kadar az konuşuluyor, daha fazla az konuşulmuyor” şeklindeki esprisiyle bitirdi.
Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya da törende yaptığı konuşmada, Pendik’te sadece fiziki anlamda kalkınma değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmayı sağlamak için çalıştıklarını kaydetti.
Yapılan konuşmalardan sonra açılışı yapılarak gezilen “Dösim Geleneksel Türk El Sanatları Fuarı”nda, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a nargile hediye etti.