BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

MHPden sert PKK çıkışı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural, "PKK ile müzakere edilecek masa Türk tarihinde kurulmadı, kurdurtmayacağız'' dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, ''Bölücülükle, PKK ile müzakere edilecek bir masa Türk tarihinde kurulmamıştır, kurdurtmayacağız'' dedi.

MHP Etimesgut İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Vural, ''(Biz masada her şeyi halletmeye çalışırız) diyorsunuz. Kiminle ne masası kuruyorsunuz? Bir taraf, senin bu ülkenin öz be öz kardeşi olan insanları ayırmak istiyor'' görüşünü dile getirdi.

Vural, ''Bunlar, Türkiye üzerinde hak iddia ediyor. (Bölücülük siyasallaşmalıdır) diyor. Sen onlarla ne konuşacaksın. Önce onların hadlerini bilmeleri lazım. Önce onların Türkiye'nin kırmızı çizgilerini kabul etmeleri lazım'' diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ''PKK'yı destekleyenlerle görüşülecek birşey yok'' dediğini kaydeden Vural, Hükümet'in, ''gerekirse görüşürüz'' diyerek, ''Ordu'yu, adeta Barzani gibi bir peşmerge lideri ile karşı karşıya getirip etkisizleştirmeye çalıştığını'' savundu.

''Terör örgütü PKK'ya karşı operasyonların ABD ve Kuzey Irak'taki peşmerge liderlerinin iradesine ihale edildiğini'' öne süren Vural, ''Türkiye'nin bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkı ve hukuku olduğunu'' söyledi.

''Bölücülükle, PKK ile müzakere edilecek bir masa Türk tarihinde kurulmamıştır, kurdurtmayacağız'' diye konuşan Vural ''Büyük Orta Doğu Projesini'' de eleştirdi. Vural, ''Terörle savaş adı altında, medeniyet anlayışı değiştirilerek ve devletler yıkılarak, bölgede etnik ve mezhebe dayalı bir yönetim tarzı yerleştirilmek isteniyor. Türkiye'de de bu oyun oynanmak isteniyor buna dur dememiz lazım'' dedi.