BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.439,22
HABER /  SEÇİM

MHP'den nasıl aday oldu? İhsanoğlu meğer...

CHP ile MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, nasıl MHP İstanbul milletvekili adayı oldu?

Abone ol

Ekmeleddin İnsanoğlu ismini ilk öneren ismin Kılıçdaroğlu olduğunu gündeme getiren Vatan yazarı Murat Çelik, çatı adayın MHP'den nasıl aday olduğunu sordu.

Bilindiği gibi Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP İstanbul 2. Bölge adayı olmuştu. Sürpriz gelişmeyi köşesinde değerlendiren yazar Çelik, kafasındaki soruları okurlarıyla böyle paylaştı:

KILIÇDAROĞLU ÖNERİ SAHİBİNİN KENDİSİ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

"CHP ile MHP’nin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, CHP’den değil MHP’den aday olmasını nasıl okumak gerekiyor?

Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu ismini açıkladığı 16 Haziran 2014 tarihinde yaptığımız görüşmede, öneri sahibinin Bahçeli değil kendisi olduğunu söylemişti. ( /murat-celik-649199-yazar-yazisi-kilicdaroglu-chp-ye-genel-baskan-secmiyoruz-/ )

Bu durumda, CHP kendi önerdiği cumhurbaşkanı adayını neden listeye almayı düşünmedi? Yoksa CHP istedi ama İhsanoğlu mu MHP’yi tercih etti?

Yukarıdakiler, ‘nedense’ pek fazla gündeme taşınmayan sorular. Seslendirilmek onların da hakkı diye düşündüm..."

CHP TABANINI KÜSTÜRMEMEK İÇİN İLGİNÇ TAKTİK

Öte yandan Milliyet yazarı Tunca Bengin bugün ilginç bir ayrıntıyı köşesine taşıdı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığıyla ilgili önemli bir iddiada da bulundu. İhsanoğlu önerisi Bahçeli'den gelmiş. Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu ismini ilk telaffuz edenin Kılıçdaroğlu oldu açıklaması CHP tabanını küstürmeme adına yapıldığı ileri sürüldü. İşte Bengin'in o yazısının ilgili bölümü:

CHP MHP'NİN ADAYINI DESTEKLEMİŞ

"Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki Bahçeli-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından Bahçeli, çatı adayının Kılıçdaroğlu tarafından önerildiğini, kendisinin de kabul ettiğini açıklamıştı. Kulislerde ise Ekmeleddin İhsanoğlu’nun MHP’nin formülü olduğu ancak CHP tabanının tepki göstermemesi için, ilk kez CHP tarafından telaffuz edildiği iddiaları konuşulmuştu... Yani çatının ustası netleşmemişti... Şimdi o “usta”nın Bahçeli olduğu ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin MHP adayını desteklediği ortaya çıktı. Ve “partiler üstü” aday olduğunu vurguluyan Ekmeleddin İhsanoğlu 9 ışıkta karar kılarak Ankara’yı garantiledi"