BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Manisa hava durumu kar yağışı şaşırttı

Manisa'da 45 yıl aradan sonra nisan ayında kar yağdı. Hava durumu Manisalıları şaşkına çevirdi. Kar yağışı nedeniyle Manisa'da ulaşım aksadı.

Abone ol

Manisa ve ilçelerinin yüksek kesimlerine yağan kar, İzmir-Ankara yolunun Kula-Manisa arasında ve Alaşehir-Sarıgöl-Denizli yolunda aksamaya neden oldu. Sarıgöl ilçesinde 45 yıl aradan sonra nisan ayında yağan kar, üzüm bağlarını vurdu. 

HAVA DURUMU - 11 İLDE ALARM VERİLDİ
Sarıgöl'deki Dadağlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Aktürk daha önce nisan ayında kar yağışına tanık olmadıklarına işaret ederek, "Ben böyle bir olayla ilk kez karşılaştım. Büyüklerimiz 45 yıl önce nisan ayında kar yağdığını anlatırlardı, inanmazdım ama doğruymuş bunu bu yıl gördük. Bağlarımızda zarar var. Yetkililerin acilen incelemelerini istiyoruz" dedi.

KAR YOLLARI KAPATTI

Karayolları ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yolların ulaşıma kapanmaması için çalışma yaptığı bildirildi.

Salihli ilçesinin yüksek kesimlerinde dün geceden bu yana kar yağışının özellikle Kurttutan, Kemer, Poyraz, Gökeyüp, Allahdiyen, Çelikli ile Karaağaç kesimlerinde daha etkili olan yağış nedeniyle ekiplerin hazır bekletildiği öğrenildi.

10 SANTİM KAR VAR
Turgutlu ilçesine 15 yıl aradan sonra nisan ayında yağan karın kalınlığı 10 santime ulaştı.  İlçenin Karaköy, Baktırlı, Sivrice, Karaoluk, Ayvacık, Kabaçınar, Güney, Ören, Hacı İsalar, Kuşlar, Dağyeniköy, Aşağı Bozkır, Yukarı Bozkır, Yayla, Gökgedik, Kayrak, Çatalköprü, Dalbahçe ve Osmancık mahallelerinde çiçek açan meyve ağaçları beyaza büründü. Kiraz, armut, erik ve şeftali ağaçları da kar altında kaldı. 

Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, kar yağışının devam ettiğini, köy yollarına ulaşım konusunda zorluk yaşanmadığını açıkladı.

Tarım arazilerindeki zararı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinin tespit edeceğine değinen Günlü, "Oluşacak zararlar için gereken girişimlerde bulunacağız" ifadelerini kullandı. 

Dağ Yeniköy Mahallesi'nin muhtarı Ali Aksoy, bölgede son olarak nisan ayı kar yağışının 15 yıl önce görüldüğünü, tarım arazilerinde zarar oluşabileceğini bildirdi.

Öte yandan Demirci ilçesindeki yağışın da Akçakertik ve Türkmen bölgelerinde etkili olduğu, 10 santime ulaşan kar kalınlığı nedeniyle yollarda tuzlama çalışmalarının başlatıldığı kaydedildi.

Trafik ekipleri, Demirci-Simav istikametinde zincir ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermiyor.