BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  SEÇİM

CHP Tunceli 2. sıra adayından şok açıklama

Kılıçdaroğlu'nun, memleketi Tunceli'den ikinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği iş adamı Gürsel Erol adaylıktan çekildi.

Abone ol

CHP'nin Tunceli'den ikinci sıra milletvekili adayı iş adamı Gürsel Erol adaylıktan çekildi. CHP Tunceli 2. sıra milletvekili adayı Gürsel Erol, adaylık başvurusu için evrak vermediği halde aday gösterildiği ortaya çıktı.

ÖN SEÇİM OLMAYINCA ADAY OLMADIĞINI SÖYLEMİŞ

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programına konuk olan Erol adaylıktan çekildiğini açıkladı. Küçükkaya, Twitter'den paylaştığı mesajında, “CHP Tunceli 2. sıra milletvekili adayı Gürsel Erol, Çalar Saat'e adaylıktan çekildiğini açıkladı. Mümkün mü siyasette adil rekabet?" ifadelerini kullandı.

GÜRSEL EROL: ADAYLIKLA İLGİLİ EVRAK VERMEDİM

gursel-erol.jpg
CHP Tunceli 2. sıra adayı Gürsel Erol

Adaylıktan çekildiğini açıklayan Erol Radikal'e yaptığı açıklamada CHP'ye adaylık başvurusunda bulunmadığını belirtti. Erol şunları söyledi: “Ben aday adaylığımı açıklarken Tunceli'de ön seçim olursa aday olacağımı söyledim. Tunceli'de ön seçim yerine merkez yoklamasıyla aday belirlenince, adaylık başvurusu yapmadım. Bunu Tunceli'deki aday adaylık açıklamamda da söylemiştim. Ben sözüm arkasında durmak zorundayım. Konu milletvekili seçilip seçilmeme meselesi değil.

Partiye adaylıkla ilgili herhangi bir evrak vermedim. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı aradım “ İsmimi aday olarak yazmayın" dedim. Genel Başkanımızla da görüştüm. Buna rağmen listede adımı gördüm. Ben evrak vermedim bu nedenle YSK benim adaylığımı düşürür. Parti adaysız kalır. Onun için adaylıktan çekildiğime dair dilekçemi bugün YSK'ya vereceğim."

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ 2015