BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.400,72
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kütahya hava durumu okullar tatil mi

Kar yağışı Kütahya 'da başladı hava durumu raporlarına göre sıcaklık daha da düşecek. Kar hayatı olumsuz etkiliyor. Peki bugün Kütahya'da okullar tatil mi valilik kararı

Abone ol

KÜTAHYA 'da kar yağışı dün gece etkili olmaya başladı hava durumu raporlarına göre sıcaklık düşüşleri bir süre daha devam edecek kar yağışı zaman zaman etkisini arttıracak. Meteoroloji bölge genelini kar yağışı ve olumsuz koşullar için uyardı. Kütayya'da hava durumu bugün en yüksek 1 derece olacak. Termometreler -1 dereceyi görecek. Peki Kütahya'da bugün okullar tatil mi, valilik bu konuda henüz bir açıklamaya yapmadı.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-04-09-at-8.36.41-am.png

Kütahya'da etkili olan kar yağışı, bazı karayollarında ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Alınan bilgiye göre, yoğun yağış nedeniyle Domaniç-İnegöl karayolu Kocayayla Geçidi'nde tır ve çekiciler ile kar lastiği veya zincir bulunmayan araçların geçişlerine izin verilmiyor. Karayolları ekipleri, yolun ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kütahya'yı Eskişehir ve Afyonkarahisar'a bağlayan karayollarında ise sürücülerin zincirsiz ve kar lastiksiz trafiğe çıkmaması istendi.

İl merkezi, gece başlayan kar yağışı dolayısıyla adeta beyaza büründü. Kar kalınlığı kent merkezinde 5, yüksek kesimlerde 10 santimetreye ulaştı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

AFYONKARAHİSAR-ANTALYA KARAYOLU KAR NEDENİYLE KAPANDI!

Afyonkarahisar-Antalya karayolu kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı. 

Sandıklı'da, kaplıcalar kavşağında tedbir alan polis ekipleri, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sürücülerin Antalya istikametine geçişine izin vermiyor. Tır ve kamyon sürücüleri ilçedeki akaryakıt istasyonlarına, otomobil ve otobüs sürücüleri ise ilçe merkezindeki tesislere yönlendiriliyor.

Karayolları ekipleri, kar yağışının etkiyi olduğu güzergahlarda tuzlama ve küreme çalışması yapıyor.

hava-durumu-4.20150409082614.jpg

KÜTAHYA BAHAR ORTASINDA KARA TESLİM

Kütahya'da, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.

Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yağışın gece boyu devam etmesi bekleniyor. Kuzey rüzgarlarının da eşlik etmesi beklenen edilen kar yağışının, cuma öğlen saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor. Yörede hava sıcaklığı bu gece sıfırın altında 2 derece, perşembe ve cuma günü ise 3 derece tahmin ediliyor.

hava-durumu2.20150409082633.jpg

Öte yandan, trafik polisleri kar yağışı nedeniyle Kütahya-Eskişehir ve Kütahya-Afyonkarahisar karayollarında sürücülere tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulunuyor.