BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.493,32
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan'ın IMF borç ödemesi için son gün

Atina'nın, borcunun 448 milyon euroluk dilimini bugün geri ödemesi gerekiyor. Reuters haber ajansına konuşan Yunan hükümeti kaynakları ödemede bir gecikme olmayacağını söyledi.

Abone ol

Yunanistan'ın Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) aldığı borcun 448 milyon euroluk diliminin geri ödenmesi için bugün son gün.

Reuters haber ajansına konuşan Yunan hükümeti kaynakları ödemede bir gecikme olmayacağını ifade etti.

Atina daha önce kamu çalışanlarının maaşlarıyla emekli aylıklarının zamanında yatırılabilmesi için uluslararası kuruluşlara olan borç geri ödemelerinin ertelenebileceğini söylemişti.

Yunanistan hükümeti troyka olarak da adlandırılan Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'nin sağladığı 240 milyar euroluk yardım paketinin uzatılmaması halinde 20 Nisan'dan itibaren nakit sıkıntısına gireceğini ifade ediyor.

Atina'ya 6 gün süre

Troyka ise Yunanistan'ın sunacağı reform paketine bağlı olarak yardım süresinin uzatılıp uzatılmayacağına karar vereceğini belirtmiş, Atina'dan gelen son reform planını da "yeterince tatmin edici" bulmamıştı.

Euro Bölgesi'nden bugün gelen son açıklamada ise Atina'ya reform planını revize etmesi için 6 iş günü süre verildiği açıklandı.

Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan haberde 24 Nisan'da yapılacak olan Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısında Yunanistan yardım paketine dair nihai karar verilecek.

Moskova'dan mali destek yok

Yunanistan'ın yoğun borç geri ödeme takvimi yaklaşırken, Başbakan Aleksis Tsipras'ın dün gerçekleştirdiği Rusya ziyaretinde mali yardım konusunun gündeme gelebileceği ifade edilmişti.

Ancak hem Tsipras ve hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu iddiaları reddetti.

Putin, Yunan tarafının bir talepte bulunmadığını söylerken, Tsipras iddialara daha sert yanıt vererek "Yunanistan ekonomik sorunlarını çözmek için ülke ülke gezen bir dilenci değil" dedi.