BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  GÜNCEL

Ahıra baskın düzenleyen zabıtalar şoke oldu

Manisa'da ahırda kaçak olarak üretilen 12 bin ekmeğin bakkal ve marketlere satıldığı belirlendi.

Abone ol

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonda, ahırda, kaçak olarak üretilen ekmeklerin rengini koyulaştırmak için hayvan yemi kullanıldığını tespit edild.

Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaçak ekmek üretimi ihbarı üzerine, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, Barbaros Mahallesi Dolgun Küme Evleri karşısındaki ahıra sabaha karşı baskın düzenledi.

Etrafı tel örgülerle çevrili ağıla giren ekipler, kayıtlarda ahır olarak yer alan yapıda kaçak ekmek üretildiğini tespit etti.

EKMEKLERE HAYVAN YEMİ

Yapılan incelemede, kaçak olarak üretilen ekmeklerin renginin koyulaşması için hayvan yemi kullanıldığı belirlendi.

kacak-ekmek-denetimi.jpg

DEPODA SOYUNMA KABİNİ

Sağlıksız koşullarda üretilen ekmeklerin depolandığı alanın da işçiler tarafından soyunma kabini olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

12 BİN EKMEĞİ VATANDAŞA YEDİRDİLER

Bu arada, ahırın mahallede bakkal dükkanı bulanan Yücel A'ya ait olduğu ve üretilen ekmekleri bakkalında halka sattığı öğrenildi. Kaçak fırında üretilen 12 bin ekmeğin vatandaşlara satıldığı tespit edildi.

ekmek.20150409144100.jpg

ZABITA MÜDÜRÜ: POŞET DE SAĞLIKSIZ

Operasyonda 182 adet 6'lı ekmek ve imalata hazır hamurlara el koyduklarını bildiren Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, "Bu ekmekler sağlıksız bir ortamda burada depolanıyor. Ekmeklerin üzerine geçirilen poşet tamamen sağlıksız” diye konuştu.

Şişmanlar, "Birçok hastalık bu gıda maddelerinden bulaşıyor. Bunların önüne geçebilmek için denetimlerimizi sıklıkla yapacağız. Sağlıksız ortamla ilgili işletmeye gerekli işlemleri yaptık" dedi.

MÜHÜRLENDİ

Mühürlenen kaçak fırının açılamayacağını söyleyen Şişmanlar, gerekirse savcılığa da başvuracaklarını bildirdi.

zabita-ekmek-baskini.jpg