BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

MHP'den Gülen'e el-etek tepkisi!

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Gülen'in 'o mefküreye saygı devam ettiği müddetçe bence el de öpülebilir, etek de öpülebilir' sözlerine tepki gösterdi

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı, MHP'yi BDP ile aynı kefeye koymanın en hafif tabirle kötü niyetin ve ahlaksızlığın işareti olduğunu söyledi ve kimse MHP'den el etek öpmesini beklememeli dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Kimse MHP'den el etek öpmesini ve eli kanlı teröristlere taviz vermesini beklememelidir" ifadesini kullanarak Fethullah Gülen'in yaptığı çağrıdaki "Sulh için milli onur, milli gurur ayaklar altına alınmamak kaydıyla, o mefküreye saygı devam ettiği müddetçe bence el de öpülebilir, etek de öpülebilir" sözlerine göndermede bulundu. 

MAZBATALI TERÖRİSTLER PARTİSİ

Semih Yalçın, BDP'nin bölücü başını lider olarak gören mazbatalı teröristlerin partisi olduğunu ileri sürdü.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, İmralı'daki görüşmeler konusunda partisine yönelik eleştiriler yapıldığını hatırlattı. MHP'nin, bölücülerin taleplerine karşılık milletin egemenlik haklarını savunduğunu ileri süren Yalçın, bir AK Parti Grup Başkanvekili'nin 'klinik zihniyet' diyerek partisine dil uzattığını ifade ederek, “Asıl klinik vaka, asıl hastalıklı zihniyet AK Parti'nin işbirlikçi ve teslimiyetçi tutumudur'' iddiasında bulundu.

MHP'Yİ BDP İLE AYNI KEFEYE KOYAMAZSINIZ

AK Parti'nin terör konusunda açılımla ihanet tablosuna ulaştığını ileri süren Yalçın, "MHP'nin böyle bir tabloda yer alması eşyanın tabiatına aykırıdır. Hem MHP'yi çözümün önünü tıkamakla suçlamak hem de BDP ile aynı kefeye koymak en hafif tabirle kötü niyetin ve ahlaksızlığın işaretidir. Altını çizerek vurguluyoruz, ‘BDP, Sayın Başbakan’ın görüşüldüğünü açıkladığı bölücü başını lider olarak gören mazbatalı teröristlerin partisidir’ AKP, bu konuda da halkın gözünü boyamaktadır. AKP, sözüm ona teröre çözüm adına teröristlerin başıyla masaya oturduğuna göre, BDP’nin taleplerini yerine getirmiş olmaktadır.” diye konuştu.

Yalçın, AK Parti'nin BDP'nin taleplerini yerine getirdiğini ileri sürerek, kendilerine bu konuda eleştiriler yönelten köşe yazarlarına de tepki gösterdi. Yalçın, ''Kimse MHP'den el etek öpmesini ve eli kanlı teröristlere taviz vermesini beklememelidir'' ifadelerini kullandı.