BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.411,71
HABER /  POLİTİKA

MHP'den Erdoğan'a Şişme Fatmagül sorusu

MHP'li Tankut'un soru önergesini yanıtlayan Arınç, 'Şişme Fatmagül' sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Abone ol

MHP'li Tankut, "Fatmagül'ün suçu ne?" dizisindeki Fatmagül karakterinin şişme bebekleri hakkında soru önergesi verdi. Arınç önergedeki diğer soruları cevapladı, "Şişme Fatmagül" sorusunu yanıtsız bıraktı.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Başbakan Erdoğan'a "Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisindeki Fatmagül karakterinin şişme bebeklerine ilişkin soru yöneltti.

Tankut soru önergesinde, "Bazı televizyonlarda Türk örf ve ananelerine, Türk ailesinin ahlaki değerlerine aykırı olan, yüce dinimiz İslam'ın da kesin olarak yasak ettiği yasak ilişkileri özendirici niteliklere sahip dizi filmler gösterilmektedir. Bunlardan biri de 'Fatmagül'ün Suçu Ne' adlı dizi filmdir." dedi.

PATENT VERİLECEK Mİ?

Bazı basın yayın organlarında filmin kahramanı üzerinden bazı girişimcilerin pazarlama atağına geçtiği haberlerine rastlandığını anlatan Tankut, bir gazetede, Fatmagül ile ilgili olarak patent başvurusu yapan şirket için "Patentini almak için başvuruda bulunan girişimciler, Fatmagül'e benzeyen şişme bebekler üretip piyasaya sürecekler. Böylece isteyen Fatmagül'e tecavüz bile edebilecek!" ifadesine yer verildiğini anlattı.

Şişme Fatmagül için patent izni verilecek mi?Tankut, daha sonra Başbakanın cevaplandırması istemiyle şu soruları yöneltti: Bahse konu olan bu gelişmelerden bilginiz var mıdır?

Söz konusu dizi ve programlarla ilgili bu gibi gelişmeler, toplum ve aile yapımızı zedelemeyecek midir? Bize göre gayri ahlaki olan bu girişimleri, çalışmaları, yayınları durdurma veya Milli ve Manevi Yapımıza uygun hale getirme konusunda ne gibi önlemler alınmakta veya alınacaktır?

Çirkin ve gayri ahlaki rant ilişkileriyle kirletilmek istenen saflığın timsali olan ve bütün milletimizin severek muhabbetle tercih ettiği ve kullandığı, bundan sonra da kullanılacağı kesin olan Fatmagül ismiyle, ahlak dışı ürün ve hizmetlerde patent alınmasına izin verilecek midir?"

Tankut'a yanıtı RTÜK aracılığı ile Başbakan Yardımcısı Arınç verdi. Arınç, şişme bebek ile ilgili soruları yanıtsız bırakırken, dizi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Önerge yanıtında, dizi ile ilgili çok sayıda şikayet geldiği ifade edilirken, önümüzdeki günlerde dizi film yapımcıları ve senaristleriyle bir toplantı yapılacağı kaydedildi.