BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.433,86
HABER /  GÜNCEL

Gazete ilanıyla gelen korkunç tuzak

Bir ihbarı değerlendiren polis fuhuş çetesini böyle çökertti

Abone ol

Siz siz olun gazete ilanlarına hemen kanmayın. Altından kötü niyetli kişilerin alçak tuzağı çıkabilir. Tıpkı Alanya'da olduğu gibi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde, bir kişinin gazetelere iş ilanı vererek irtibat kurduğu kadınları dolgun ücret karşılığında barda çalıştırarak fuhuş yaptırdığını tespit eden polis, düzenlediği operasyonda 9 kişiyi yakaladı.

Alınan bilgiye göre, ihbarı değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, bir ay süren takibin sonunda Alanya'da bar işleten S.A.T'ye ait 6 farklı adrese operasyon düzenledi.

İŞİN İÇİNDE BAR İŞLETMECİSİ DE VAR

Operasyonda fuhuş yaptırdığı, fuhşa aracılık ve yer temini ettiği, insan ticareti yaptığı iddialarıyla bar işletmeçisi S.A.T, S.A.T'nin eşi N.T, kardeşi M.T. ile D.A. isimli kadın ve Y.K yakalandı. Operasyonda ayrıca A.A, M.Ç, B.Ö. ve A.G de fuhuş yaptıkları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında polis, ''Dolgun maaşla barda çalışacak bayan eleman aranıyor'' şeklinde ulusal gazetelere ilan veren S.A.T'nin değişik illerden kendisiyle irtibat kuran kadınları işe aldığı ve bu kadınlara işlettiği barda fuhuş yaptırdığını tespit etti.

Gözaltına alınan zanlılardan S.A.T'nin aynı suçtan çok sayıda sabıkası olduğu belirlendi.


KAĞIZMAN'DA ÜNİVERSİTELİ KIZLAR NEDEN TEDİRGİN?


[PAGE]



Kağızman'da üniversite öğrencisi bir kız okul çıkışında 3 kişinin saldırısına uğradı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde bulunan Kafkas Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksekokulu öğrencisi 21 yaşındaki S.T., akşam ders çıkışında okuldan ayrılarak kaldığı yurda gitmek üzereyken, okulun bahçesinde yüzleri maskeli 3 kişinin saldırısına uğrayarak taciz edildi. Edinilen bilgilere göre, S.T. dersi bittikten son okulun bahçesinde yürüdüğü sırada yüzleri maskeli 3 kişi tarafından ağzı kapatılarak zorla karanlık bir yere götürüldü.

TECAVÜZ ETMEK İSTEDİLER

S.T.'yi karanlık ve kimsenin olmadığı yere götüren maskeli 3 kişi, kıza saldırmaya başladı. Tecavüz edilmek istenen S.T.'nin üzerindeki kıyafetler çıkartılarak taciz edildi. Bu arada bir boşluk bularak bağırmaya başlayan S.T. sesini kimseye duyuramadı. Maskeli 3 kişiye direnen kız öğrencinin kafası taşlara vurularak bayıltılmak istendi. Bu sırada etraftan geçenleri gören saldırganlar, S.T.'yi yarı çıplak bırakarak kaçtılar.

BAĞIRINCA ÇEVREDEKİLER YETİŞTİ

S.T.'yi yarı çıplak ağlayarak gören ve olay yerinden geçen vatandaşlar, hemen genç kıza yardımcı oldular. Üzeri toparlanan üniversite öğrencisi vatandaşlar tarafından Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. S.T.'nin verdiği ifade üzerine harekete geçen polis, Kağızman meslek Yüksek Okulu'na olayın yaşandığı yere gelerek incelemelerde bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelenen bölgede elde edilen bulgular doğrultusunda polis maskeli saldırganların peşine düştü.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Maskeli 3 kişinin saldırısına uğrayan ve tecavüz edilmekten son anda kurtulan S.T. polis nezaretinde Kağızman Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sırtında ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar olan S.T.'nin yaşadığı olaydan dolayı psikolojisinin bozulduğu, tedavi altına alınan öğrencinin genel sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

Olayı duyan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Kağızman Meslek Yüksekokulu öğrencileri, arkadaşlarına yapılan saldırının ilk olmadığını, daha önce bu tür olaylara maruz kalan arkadaşlarının olduğunu ve bu yüzden birçok arkadaşlarının okulu bırakmak zorunda kaldıklarını ileri sürdüler.

Kağızman Meslek Yüksekokulu önünde yaşanan olayın ardından polis alarma geçti. Kağızman polisi şimdi her yerde maskeli saldırganları arıyor. Saldırganların bir an evvel yakalanmaları için ilçenin giriş-çıkışları da polis tarafından kontrol ediliyor.


SAVAŞTAN KAÇAN ÇEÇEN AİLEYİ YIKAN KAZA

[PAGE]



Çeçenistan'daki savaştan kaçarak İstanbul'a gelen Sadaev Ailesi'nin 10 yaşındaki oğlu Adem, Başakşehir'de çöp kamyonunun altında kalarak öldü.

Adem'in, eve götürmek üzere elinde bulunan et poşeti ve Kuran'ı Kerim, kamyonun çarpmasıyla yola savruldu. Alınan bilgiye göre, savaş nedeniyle Çeçenistan'dan ayrılmaya karar veren Sadaev Ailesi, bir derneğin yardımıyla İstanbul'a gelerek Başakşehir 2. Etap'ta yaşamaya başladı. Aldıkları yardımlarla hayatlarını sürdüren ailenin 10 yaşındaki oğlu Adem Sadaev, sabah saatlerinde dernekten dağıtılan eti alarak evine doğru yola çıktı.

Adem, 2. Etap'a geldiğinde ters yönde gittiği öne sürülen 34 FY 7620 plakalı kamyonun altında kaldı. Bir süre sürüklenen küçük çocuk, feci şekilde hayatını kaybetti. Çarpmanın
etkisiyle Adem'in elindeki et poşeti ve Kuran'ı Kerim de yere savruldu.

Kazayı duyan Adem'in annesi adeta yıkıldı. Evden çıkamayan acılı anneyi komşuları sakinleştirmeye çalışırken, Adem'in babasının yurt dışında olduğu öğrenildi.
Kazanın ardından kamyon şoförü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay yerine gelen Derneğin genel sekreteri Ömer Bezirgan, "Ailesine kurban eti götürüyordu. Tersten gelen çöp kamyonu fark etmeyerek ezmiş" dedi.  Ceset, gerekli incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.


ÇOCUKLARIYLA TARTIŞAN BABANIN CİNNETİ

[PAGE]



Üç çocuğunu bıçakladıktan sonra intihara kalkışan baba öldü

BURSA'da cinnet getirip üç çocuğunu bıçakladıktan sonra intihara kalkışan işçi 39 yaşındaki Abdulkadir Durmaz tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yaralı çocuklarının durumunun iyi olduğu öğrenildi. Merkez Osmangazi İlçesi Başaran Mahallesi'nde oturan ve bir otomotiv fabrikasında işçi olan Abdulkadir Durmaz, geçen 4 Aralık gecesi bir lokantada çalışan eşinin evde olmadığı sırada uyandırdığı çocuklarıyla henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı.

ÖNCE KARNINA SONRA BOĞAZINA

Tartışmanın büyümesi üzerine cinnet getiren Abdulkadir Durmaz, mutfaktan aldığı bıçakla çocukları 3 yaşındaki Tuna, 11 yaşındaki Tuğçe ve 16 yaşındaki Tuğba Durmaz'ı yaraladı. Olayın ardından elindeki bıçağı önce karnına saplayan Abdulkadir Durmaz daha sonra aynı bıçakla kendi boğazını keserek intihar etmek istedi. Gürültü ve yardım çağrısını duyan komşularının haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri yaralı çocukları Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne götürdü.

Yaralılardan durumu ağır olan Tuna ve Tuğçe Durmaz kardeşler Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Tuğba Durmaz ise Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Abdulkadir Durmaz ise Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

PSİKOLOJİK SORUNLARI VARDI

Psikolojik sorunları bulunduğu belirtilen Abdulkadir Durmaz, tedavi gördüğü hastanede dün gece doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Durmaz'ın cenazesi bugün Bursa'da toprağa verilecek.Doktorlar, yaralı çocuklarının sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Olayla ilgili Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturma sürüyor.


ÖNCE DÖVDÜLER SONRA DA....


[PAGE]

Önce dövdüler sonra kalbinden şişlediler!

Edinilen bilgiye göre konfeksiyon işçisi Berat Aydın (17) ile kimlikleri henüz belirlenemeyen iki kişi Yıldırım Sokak'ta tartışmaya başladı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Berat Aydın, saldırganlar tarafından önce dövüldü daha sonrada kalbinden ve göğsünün altından şişlendi. Olay yerine gelen polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, Olay Yeri İnceleme ekipleri delil topladı.

Acı haberi alıp olay yerine gelen Berat'ın babası Şehmuz Aydın polislere tepki gösterdi. "Bırakın oğlumu göreyim," diye bağıran Şehmuz Aydın'ı polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. Ceset, yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis ekipleri, Berat Aydın'ın arkadaşlarını sorguladı. Polis ekiplerinin cinayetle ilgili araştırmaları sürüyor.

 
KAZA NASIL GELİYORUM DEDİ?

[PAGE]

Çağlayan Meydanı'nın yapımında çalışan hafriyat kamyonlarının taşıdığı çamur E-5 karayolunu kaplayınca kaza geliyorum dedi.

Kamyonlardan dökülen çamur yüzünden kayganlaşan yolda meydana gelen kazada 4 kişi yaralandıE-5 Karayolu, Okmeydanı mevkiinde saat 04.30 sıralarında meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre İstanbul - Edirne istikametinde 34 SPE 28 plakalı otomobiliyle seyir halinde olan Mehmet Karakaş (20), Çağlayan meydanındaki yol yapım çalışmasının hafriyatını taşıyan kamyonlardan yola dökülen çamur nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybedip, önce bariyere daha sonra da Ahmet Ceyil'in (45) kullandığı 34 AC 0294 resmi plakalı minibüse çarptı.

Otomobilde bulunan Hamdullah Turgut (19), Gökay Belkovan (20), Ezel Gül ve Damla Zeynep Şen kazada yaralanırken, çevreden geçen araçlarla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Vakıf Gureba Hastanesine kaldırıldı. Kazanın ardından savaş alanına dönen E-5 karayolu bir süre trafiğe kapandı. Yaklaşık 1 saat trafiğe kapanan E-5 karayolu kazaya karışan araçların çekilmesiyle normale döndü. Polis kaz ile ilgili soruşturma başlattı.

DERSİ KAYNATMAK İSTERKEN OKULU NASIL KARIŞTIRDI?

[PAGE]




ilköğretim 9. sınıf öğrencisi dersi kaynatmak isteyince bütün okul karıştı.

BURSA'da 14 yaşındaki ilköğretim 9. sınıf öğrencisi Kadir M. , teneffüsten sonra dersi kaynatmak için çantasından çıkardığı biber gazını sınıfa sıktı. Sınıfta bulunan 25 öğrenciden beşi gazdan etkilenip hastaneye kaldırılırken, Kadir M. ise polis ekipleri tarafından Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Merkez Osmangazi İlçesi, Osmangazi Çok Programlı Lisesi'nde dün meydana gelen olayda 9K sınıfı öğrencisi Kadir M. arkadaşlarıyla birlikte okul bahçesinde İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra sınıfa döndü.

Geometri dersine girecek olan arkadaşlarına şaka yapıp dersi kaynatmak istediğini söyleyen Kadir M. çantasından çıkardığı biber gazını sınıfın içerisine sıktı. Öğretmenlerini bekleyen 25 öğrenci gazdan etkilenerek kendilerini koridora attı. Fenalık geçiren öğrencilerden Sezai K, Nihal K, Halim S, Mustafa Ö. ve Esra M. çağrılan ambulanslarla Çekirge Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Gazdan etkilenen beş öğrenci hastanedeki tedavilerinin ardından evlerine gönderildi.

Okula gelen polis ekipleri Kadir M.'yi Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Polis ekiplerine, "Son derse girmiştik. Dersi kaynatmak için yanımda getirdiğim biber gazını şaka olsun diye sınıfın içerisinde sıktım. Bu kadar etkili olduğunu bilseydim yapmazdım" dedi. Kadir M. daha sonra savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.