BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.431,08
HABER /  GÜNCEL

Kadın garson çalışan birahaneyi taşladılar!

Tunceli'de iki bin kişi birahanelerde kadın garson çalıştırılmasını ahlaki çöküntü ve fuhuşa neden olduğu gerekçesiyle proteso etti.

Abone ol

Tunceli'de çogunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 2 bin kişi düzenlenen gösteriyle birahanelerde kadın garson çalıştırılmasını ahlaki çöküntü ve fuhuşa neden olduğu gerekçesiyle proteso etti. Birahaneler önünde yapılan gösteride, protestocular işyerlerini camlarını kırması üzerine arbede yaşandı.

Tunceli'de kendilerine Demokratik Haklar Federasyonu adını veren grup, kentte birahanelerde kadın garson çalıştırılmasını, ahlaki çöküntüye yol açtıkları ve kadınların bedenlerini para karşılığı sattıkları iddiasıyla protesto gösterisi düzenlendi.

BİRAHANELERİN CAMLARI KIRILDI

Kadın garson çalıştırdığı iddia edilen bir birahane önünde duran protestocular ile işyeri sahipleri arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında bazı göstericiler, birahanelerin camlarını attıkları taşlarla kırınca, işyeri sahipleri müdahalede bulunca arbede yaşandı. Bir süre yaşanan arbedeyi araya girenler önledi.

Birahane önünde konuşan Demokratik Haklar Federasyonu üyesi Murat Kur, kadın garson çalıştıran işyeri sahiplerinin bu uygulamadan derhal vazgeçmesini istedi. Kadın garson çalıştırmanın ahlaki çöktüntüye yolaçtığını ileri süren Kur, "Dersim halkı bu durumu asla kabul etmemektedir. Son yıllarda birahanelerdeki bu bayan garsonlar yüzünden 86 kişi eşinden boşanmış 4 vatandaşımız bu iş yerlerinde yaşanan kavgadan dolayı hayatını kaybetmiştir. Dersim halkı artık bu duruma dur demiştir. Birahane sahipleri bundan böyle artık kadın garson çalıştırmaktan vazgeçmeleri gerekmektedir, aksi taktirde halkımız buna müsaade etmeyecek ve halkımızı yozlaştırarak kadın bedeni üzerinde para kazanan işyerlerine gitmeyecek ve bunları protesto etmeye devam edecektir" dedi.

Kur'un konuşmasının bitmesinin ardından yine biraha çalışanları ile protestocula arasında arbede yaşandı. İşyerlerinin camları yine kırıldı, bu sırada birahane çalışan bir kişi binanın çatı katına çıkarak, elindeki sopalarla protestocuları tehdit etti. Tehdit üzerine gruptakiler yine işyerlerine saldırmak istemesi araya girenler tarafından güçlükle önlendi