BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Anayasa'ya 'fasa fiso' eleştirisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, anayasa değişikliğini "fasa fiso", olarak değerlendirdi.

Abone ol

Alparslan Türkeş'in 13. ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılmak üzere Eskişehir'e gelen MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural, Taşbaşı Kültür Merkezi'nde organize edilen konferansa katıldı.

Vural, konuşmasında Anayasa değişikliği paketini sert sözlerle eleştirdi.
Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek yargı mensuplarına yönelik, "Çıkarın cübbeleri o zaman siyaset yapın" sözlerini eleştirerek, "Bir Anayasa değişikliği hukuku üzerinde yapılan işlem hakkında bir yargı mensubunun söz söylemesi neden Başbakan'a batıyor. Yargıyla ilgili bir düzenleme konusunda kime söz söyleyecekler peki?" dedi.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ FASA FİSO"

Anayasa değişikliğini de eleştiren Vural, yapılanları "fasa fiso", değiştirilmek istenen maddeleri de "garnitür" olarak değerlendirdi.

Vural, şöyle dedi: "Anayasa değişikliğiyle Yüce Divanı ve hâkim ayarlayacaklar. Nasıl teröristlere hâkim ayarladılarsa, Başbakan da Yüce Divan'da kendine hâkim ayarlama peşinde dolaşıyor. Onun için hukuka sahip çıkmamız lazım. Millet adına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çıkardığı yasayı (tanımayacaksın) diye söyleyebiliyor Başbakan. Onun için diğerleri fasa fiso. 12 Eylül kaldırılalım falan... 12 Eylül'ün üzerinden zaten 30 yıl geçmiş, zaman aşımına uğramış. Sen gel de 28 Şubat'ı yapanlarla ilgilen. Yaşar Büyükanıt, 27 Nisan bildirisini hazırlayan değil miydi? İşte Anayasa değişikliğini uygun bulmuyorum."

"AMAÇ HABURU UNUTTURMAK"

Anayasa değişikliğinin asıl sebebinin "açılım ve Habur'u unutturmak" olduğunu iddia eden Vural, "Habur eşittir açılım, açılım eşittir Habur. Anayasa değişikliğinin amaçlarından birisi de Habur hukukunu, Türkiye hukuku haline getirmektir. Yargıyı siyasileştirmektir. Anayasanın özü budur. Diğer maddelerin hepsi garnitür." şeklinde konuştu.

SANATÇILARA DA TEPKİ GÖSTERDİ

Açılıma destek veren sanatçılara da tepki gösteren Vural, "Açılım da yabancı artist, Hollywood olmayınca Yeşilçam'a müracaat ettiler. Bir şarkıcı veya oyuncumuzu hepimiz izleriz. Şimdi milletin sanatçısı mı yoksa Tayyip Erdoğan'ın sanatçısı mı olmak istiyorsunuz diyorum? İşte biz bu milletin, sesinden, tarihinden, kültüründen geleceğinden nefes alan sanatçıları istiyoruz. Siyaseten kendilerine kullandıran sanatçılara böyle bir uyarım var. Siz milletin sanatçısı olun." açıklamasını yaptı.

"ERDOĞAN İLE APO AYNI YOLUN YOLCUSU"

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı terörist Öcalan'la aynı kefeye koyan Vural, şöyle konuştu;

"Görüyor musunuz yol arkadaşlarına. 41 yıllık şerefli mücadelemizde kimsenin karşısında eğilmedik. Faşizm'e, Komünizm'e karşı dimdik ayaktaydık. Bugün Başbakan bize 'Faşist' diyebiliyor. Evet, Sayın Başbakan, İmralı canisi bize 'Faşist' diyor, teröristler 'Faşist' diyor. Sen de onlarla birlikte MHP'ye 'Faşist' diyorsan aynı yolun yolcususun."

ARINÇ İÇİN "AĞLAYAN KEKLİK" BENZETMESİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı da alaycı sözlerle eleştiren Vural konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ağlamaktan sorumlu başbakan yardımcısı var. Hani ağlayarak ayarlıyor. Bakın efendim Anadolu'da kafes keklikleri vardır. Şimdi keklikleri avlamak için bir kafese keklik koyarlar ve bırakırlar oraya. Bu keklik öter, ağlar. Diğer keklikleri çağırır. Ondan sonra onları tuzağa düşürür. Bunlar da kafes kekliği gibi bizi tuzağa düşürmek istiyorlar. Neyle, işte Anayasa maddesine sokulan memurlar, toplu sözleşme ve engelliler maddeleri gibi."