BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  DÜNYA

MHP’den AK Parti mitinglerine tepki

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Parti’nin hafta sonu yapacağı mitingleri eleştirerek, "AK Parti miting kararıyla sokağa sokakta ...

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Parti’nin hafta sonu yapacağı mitingleri eleştirerek, "AK Parti miting kararıyla sokağa sokakta cevap verme yolunun seçmiştir. Bu iktidarın bir anlamda demokrasiden yana değil sokaktan yana tavır koymasını anlamına gelir" dedi.
Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı olaylarına değindi. Türkiye’nin hak etmediği görüntülere sahne olduğunu belirten Yeniçeri, "Bu iç savaş görüntüsü Türkiye’ye yakışmamaktadır. Yeşil ve çevre hassasiyetiyle başlayan, süreç içerisinde çığrından çıkan gösteriler, bütün ülkede kaygıya neden olmuştur" dedi.
İktidarın, sivil itaatsizlik sorununu hem anlamadığını hem de iyi yönetemediğini savunan Yeniçeri, "Bölücü, yıkıcı, yağmacı fraksiyonlarla çevre duyarlılığı olanlar birbirinden ayrılmamış, hepsinin üstüne şiddetle gidilmiştir. Böylece kitlelerin ve grupların konsolide olmaları sağlanmıştır" dedi. Süreçte Başbakan Erdoğan’ın yumuşak, yatıştırıcı, ikna edici ve itidal tavsiye edici hiçbir konuşma yapmadığını savunan Yeniçeri, "AKP miting kararıyla sokağa sokakta cevap verme yolunu seçmiştir. Bu, iktidarın bir anlamda demokrasiden yana değil sokaktan yana tavır koyması anlamına gelir" diye konuştu.
Yaklaşan yerel seçimlerin AK Parti’nin kaderini belirlemede önemli bir işlev göreceğini belirten Yeniçeri, "2014 yerel seçim sonuçları hiç olmadığı kadar siyaset üzerinde etkili olacaktır. Yerel seçimlerin en büyük etkisi de Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinde olacaktır. AKP, yerel seçimlerde ezici bir üstünlük sağlayamazsa Tayyip Erdoğan başkanlık bir yana cumhurbaşkanlığını da rüyasında göremeyecektir" diye konuştu. Yeniçeri, sokakların bir an önce sakinleşmesinin Türkiye’nin geleceği açısından şart olduğunu belirterek, "İktidar, durumun hassasiyetini kavrayarak, kendini riske atarak direnenleri dinlemeli ve gereğini yapmalıdır" şeklinde konuştu.
(İHA)