BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  DÜNYA

Sen kartondan kahramansın

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Sen kartondan kahramansın. Gezi Parkı’ndan kahraman mağdur çıkarma peşinde. Millet bunları yemez" dedi....

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Sen kartondan kahramansın. Gezi Parkı’ndan kahraman mağdur çıkarma peşinde. Millet bunları yemez" dedi.
Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın dünkü grup toplantısında çelişkili ifadeler kullandığını savuran Vural, "Yalan makinası koysanız motoru yanar" ifadesini kullandı.
AK Parti’nin TBMM grup toplantısını izlemeye gelenlerin dışarıda sloganlar attığını ve Meclis’in önünün miting yerine dönüştürüldüğünü söyleyen Vural, "Türkiye Büyük Millet Meclisi miting yeri mi? TBMM Başkanı ne yapar?" diye konuştu. Terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’ın da eylemcilere selam gönderdiğini belirten Vural, şunları söyledi:
"Böyle bir görev mi istedin ondan? Demokratik, toplumsal tepkiyi marjinalleştirerek, başka fitneleri hedef olarak göstermek ve kendini bu süreçten aklamak için mi planladın? Kümesi açtı, tilki geldi. Erdoğan ve Öcalan, tilki ve çakalların masum halkın içine girmesine, sızmasına birlikte karar vermişler, halkın demokratik bir şekilde tepki ortaya koyduğu ortamın şiddetle marjinalize edilmesine uygun zemin hazırlamıştır. Buradan siyasal ve toplumsal mühendislik çıkartmaktadırlar. Başbakan, PKK ile girdiği girift ilişkiyi örtmek için bu olayları kullanmaktadır."

MİT’E VE MİTİNGLERE TEPKİ
Taksim Meydanı’nda terör örgütü paçavraları kaldırılırken, yakın geçmişte terör örgütü paçavralarıyla mitingler düzenlendiği belirten Vural, "Posterlerden rahatsız olsan Öcalan’ı politik lider haline getirir misin? Şimdi de kalkmış ’Oradaki paçavra’ diyor. Sen kartondan kahramansın. Gezi Parkı’ndan kahraman mağdur çıkarma peşinde. Millet bunları yemez" diye konuştu. MİT’in bazı kurumlarla vatandaşların bilgileriyle ilgili veri paylaşımı protokolü imzaladığını ileri süren Vural, ülkedeki herkesin fişlendiğini, izlendiğini ve dinlenildiğini öne sürdü. Vural, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. MİT’e iç tehditlere karşı da operasyon yetkisi verecek yasal düzenleme hazırlığında olunduğuna ilişkin haberin anımsatılması üzerine Vural, "Bu devlet aygıtlarının, hukukun dışında milletine karşı kullanılacak aygıt haline dönüştürülmesi doğru değildir. Üstelik MİT gibi tarihi bir kurumun bu amaçlar için kullanılabileceğine ilişkin kanaat uyandırmak, MİT’in fonksiyonlarının dumura uğratılması ve güvenin azalmasına yol açacaktır" dedi.
Vural, AK Parti’nin hafta sonu yapacağı mitinglerin ’Milli iradeye saygı’ adıyla düzenlenecek olmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Gerginlik oluşturarak, sanki milli iradeye yönelik hareket varmış gibi göstermek ve gelişmeleri siyasi ranta çevirmek isteyenlerin bu olaylarda parmağı yok mu?" dedi.

"GÖRÜŞME NEDEN BEKLENMEDİ?"
Tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması için hiçbir adım atılmadığını, parlamentoda muhalefetin sesinin kısıldığını savunan Vural, milli iradeden bahsedilemeyeceğini söyledi. Vural, CHP’nin, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün liderler zirvesi yapması, Gül’ün ise buna gerek olmadığı yönünde açıklama yapmasına ilişkin görüşünün sorulması üzerine Vural, Gül’ün Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ayrı ayrı görüştüğünü anımsattı. Bu gelişmelerin siyasal rant amacıyla kurgulandığını söyleyen Vural, "Cumhurbaşkanı’nın belki de Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık yapma yolunu tercih etmesini önermemiz gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Bakanlar Kurulu toplantısında, yürütmenin bu konuda net tavrını ve değerlendirmesini oluşturarak, kamuoyuna net bir mesajla ortaya çıkmaları, şiddeti bastıracak şekilde sonuçlanmasına yol açar" dedi.
Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemcilerini temsilen bir heyetle yapacağı görüşmeden sonuç bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine de Vural, "Görüşme neden beklenmedi, müdahale edildi? Başbakan görüşmeden sonuç çıkarmayı umuyorsa, bu görüntüler neden yaşatıldı, sorulması lazım. Bu marjinal grupların, terör örgütlerinin üşüşmesine yol açan süreçler kabul edilebilecek durum değildir" diye konuştu.
(İHA)