BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MHP'den Adana Demirspor'a destek

MHP Adana İl Başkanı Erdoğan, Adana Demirspor’un uğradığı haksızlığın mutlaka giderilmesi gerektiğini belirtti.

Abone ol

Erdoğan, yaptığı açıklamada, mayıs ayında Adana Demirspor'un, Play-Off ilk maçında Tavşanlı Linyitspor'a penaltılar sonunda 5-3 yenildiğini ancak rakip takımın 6 ay futboldan men edilen bir futbolcuyu oynattığının ortaya çıktığını belirtti.

Yönetimin Türkiye Futbol federasyonu'na başvurarak Adana Demirspor lehine maçın hükmen galibiyetini talep ettiğini ve işleyen süreçte nihai kararın Tahkim Kurulu’na kaldığını söyleyen Erdoğan, Adana Demirspor’a haksızlık yapıldığını savundu. Erdoğan, “Çok net kurallara ve daha önceki emsallere göre, iki takımın oynadığı maçın Adana Demirspor lehine hükmen galip ilan edilmesi gerekmekte idi. Ancak ne hikmetse, Kütahya’dan bir AK Parti milletvekilinin onursal başkanlığını yaptığı rakip kulüp değil, Adana takımı cezalandırılmaktadır. Adanalılar nasıl ki başka alanlarda tarihte eşi benzeri görülmemiş haksız, hukuksuz uygulamalara tanık oluyorsa, bunun aynı örneğine şimdi sporda maruz kalmaktadır” diye konuştu.

Bunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Erdoğan şunları söyledi:
"Oysa her zaman her yerde, hak güçlünün değil, haklı olanındır ve öyle olmak zorundadır. Hukuk ve kurallar herkese eşit uygulanmalıdır. Konunun takipçisiyiz. Gerek milletvekillerimizle konuyu Meclise taşıyarak, gerekse teşkilat olarak bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı mücadele edeceğiz. Spordan sorumlu devlet bakanı ve öteki ilgililere de çağrıda bulunuyoruz: Adana Demirspor’un hak gaspına izin vermeyin. Aksi halde bu haksızlığın iki dünyada da hesabını veremezsiniz.”