BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  POLİTİKA

MHPde vekillere kavga uyarısı!

MHP’nin kapalı Grup toplantısında milletvekillerine, AK Partililere yönelik şiddet gösterilmemesi uyarısında bulunuldu.

Abone ol ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA/ MHP, milletvekillerine AK Partililerle kavga etmeyin uyarısı yapıldı. Grup toplantısının kapalı bölümünde; Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, “301’nci madde bu hafta Meclis Genel Kurul’una gelebilir. Genel Kurul’da gerginlikler olabilir. Bir kavga, dövüş olmasın. Elbette sert bir muhalefet yapacağız ama bu kavgaya dönüşmesin. AK Partililer tahrik etse bile; şiddet görüntüsü içerecek bir duruma düşmeyin, sakin olun” uyarısında bulundu.

Devlet Bahçeli’nin konuşması sonrasında; basına kapatılan toplantıda MHP Liderinin uyarı ve talimatı doğrultusunda Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, hem 301’nci madde ile ilgili bilgi verdi hem de milletvekillerini uyardı.

KAMER GENÇ GİBİ OLMASIN

Şandır, 301’nci maddenin AK Parti tarafından grup önerisi olarak Genel Kurul’a indirmek zorunda kalacağını belirterek. “Danışma Kurulu toplantısında biz muhalefet edecek ve imza vermeyeceğiz. Danışma Kurulu kararı olarak getiremeyecekler. Grup kararı olarak getirsinler. Genel Kurul’da bu hafta görüşmesi yapılabilir. Biz elbette sıkı bir muhalefet yapacağız. Bu arada tahrikler, gerginlikler olabilir. Sakinliğimizi korumamız gerek. Adapazarı meselesini biliyorsunuz. Öyle bir görüntü olmamalı. Kamer Genç’in kavga görüntüleri gibi görüntüler asla olmamalı. Ne kadar tahrik olursa olsun, sakın kavga etmeyin, şiddete dönük görüntüler vermeyin” dedi.