BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,22
ALTIN 2.452,24
HABER /  GÜNCEL

TMSF: Bilginin borcu kalmadı

TMSF Başkanı Ertürk, paranın önemli bir bölümünün kamuda kalacağını açıkladı.

Abone ol

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, ATV-Sabah iktisadi bütünlüğünün satışından tahsil edilen 1.1 milyar doların önemli bir bölümünün kamuda kalacağını söyledi.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-İngiliz İş Konseyi ve Financial Times işbirliğiyle İstanbul'da düzenlenen "Türkiye Sermaye Piyasaları Forumu"nda gazetecilerin sorusu üzerine, "Tahsil edilen meblağ döviz olarak aktarılacak; alacaklılar için bir sıra cetveli oluşturuyoruz, ancak bu zaman alacak" dedi.

BÜYÜK BÖLÜMÜ KAMUDA KALACAK

Ertürk'ün verdiği bilgiye göre, tahsil edilen 1.1 milyar dolardan Maliye'ye yapılacak ödemeden sonra, Ciner Grubu ile yapılan anlaşma uyarınca yaklaşık 120 milyon dolar da bu gruba ödenecek ve diğer alacaklar çıkarıldıktan sonraki bölüm de kamuda kalacak.

Ertürk, "Bu satış ile Dinç Bilgin'in TMSF'ye olan borcu tamamen tasfiye edilmiş olacak" dedi. Ertürk borcun kamuya döviz bazlı ödeneceğini belirtti.

750 MİLYON DOLARLIK BÖLÜ KAMU BANKALARINDAN

Çalık Holding, 22 Nisan'da ATV-Sabah Grubu'nu 1.1 milyar dolarlık ödemeyi yaparak devraldığını açıklamıştı. "Turkuvaz olarak, bugün itibariyle ihale bedelinin tamamını peşin olarak ödeyerek, devir teslim anlaşmasını imzalamış ve ihale kapsamında yer alan tüm Medya Grubunu devralmış bulunuyoruz" denilen açıklamada, satışın finansmanında, 750 milyon dolarlık bölümün Vakıfbank ile Halkbank'tan alınan proje finansmanıyla karşılandığı belirtildi.

ANLAŞMA TAMAM

Açıklamada, "İhale tutarının kalan bölümü olan 500 milyon dolar ise grubumuz ve ortağımız tarafından hisseleri oranında konulmaktadır" denildi. Çalık açıklamasında, ATV-Sabah alımında gelen ortaklık teklifleri arasından Katar menşeli medya kuruluşu olan Al Wasaeel International Media anlaşma sağlandığı belirtildi.