BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,06
ALTIN 2.449,19
HABER /  SPOR

Alkışlayın Galatasarayı

Bu kadar kriz ve kaosla boğuşan bir takım şampiyonluğa uzanıyor. Sarı kırmızılılar adeta bir mucizeyi gerçekleştiriyor.

Abone ol İNTERNETHABER- Galatasaray şampiyonluğa koşuyor. Sezon başından bu yana sıkıntılarla boğuşan takım son haftalarda adeta küllerinden doğdu.

Tamam Fenerbahçe'nin hataları olmasa zirvedeki sıralama böyle olmayacaktı. Kabul ama Galatasaray'ın başarısını da kimse inkar edemez..

Futbolcular yöneticiler ve taraftar kenetlendi. Tek yumruk olan Galatasaray, meyvesini büyük ihtimalle şampiyonlukla alacak.

Bu noktaya kolay gelmediler. Maddi sıkıntılar, Canaydın vakası, yılan hikayesine dönen stad projesi, kadro dışı bırakılanlar, Feldkamp faciası futbolcuların kavgası, fiyasko transferler..

İşte bu saydığımız nedenleri birer birer yendiler. Sıkıntıları alt etmesini bildiler. Canaydın'ın ve Kalli'nin gitmesi, stoper mevkiine Emre'nin monte edilmesi, Polat'ın futbolculara sahip çıkması başarının anahtarları sayılabilir.

Krizlerle yaşamayı seven Galatasaray belki de dünya spor tarihine geçecek..
Böylesi sorunlarla Fenerbahçe baş başa kalsa acaba tablo ne olurdu insan sormadan edemiyor. Gerçekten de öyle.. Tek kelimeyle Galatasaray'ı alkışlıyoruz..

İşte bu sorunları aşarak bu noktaya geldiler

LİCOLN KRİZİ

İlk yarıda Kalli'nin 7. hafta kadro dışı bıraktığı futbolcular takıma küstü. Lincoln Alman hocanın gidişini kadar doğru düzgün oynamadı. Oysa takımın kurtarıcısı diye alınmıştı.

HAKAN ŞÜKÜR DE SORUN OLMUŞTU

Lincoln ile birlikte kadro dışı bırakılan futbolculardan biriydi. Devre arasında gönderilecekti, sezon sonuna kaldı. Kalli ile bir küs bir barışık kaldı. Yönetim aleyhine demeçler bile verdi.

KALLİ FACİASI

73 yaşındaki emektar hocanın oyuncu tercihleri ve ilk sahaya sürdüğü ilk 11 çok eleştirildi.. Futbolcularla iletişim kuramadı. Futbolcuları sürekli kadro dışı bıraktı. Kendi aldığı yabancı futbolcuları ısrarla oynattı. Ancak onlar da kötüydü. Avrupa kupalarında oynanan rezil oyun ve kötü skorlar da Alman hocaya yazılan eksi puanlardı. Kadro istikrarını sağlayamadı. Örneğin Serkan Çalık bir ara yıldızı parladı, sonra kayboldu.

CANAYDIN VAKASI

6 yıldır takmımın başında olan Canaydın yıpranmıştı. Adnan Polat'ın gelmesi taze kan oldu. Futolcular haaya girdi. Canaydın camianın duayen isimleriyle arası iyi değildi. Bu durum kenetlenmeyi engelliyordu.

STAD

Yılan hikayesine dönen Seyrantepe Stadı nihayet temeli atıldı. 10 yılı aşkın süren projelerle uyutulan taraftar sonunda somut bir adım görebildi.. Psikolojik açıdan Cimbom'a motivasyon kaynağı oldu.

SABRİ VE HASAN ŞAŞ ÖRNEĞİ

Sabri ve Hasan Şaş yolcuydu. Şaş kendi göbeğini kendi kesmişti. Yıldız futbolcu devre sonunda Avrupa'da oynamak istediğini söylemişti. Sabri de Kalli'nin kadro dışı bıraktığı futbolculardandı. Yönetimin araya girmesiyle kalabildi. Sabri'nin taraftarla arası da iyi değildi. Ne olduysa o da canlandı. Hatta İtalyan kulüpleri peşinde...

MADDİ SIKINTILAR

Galatasaray kriz içinde.. Yıllardır da böyle. Ancak yoklukla yaşamasını öğrendiler. Aksine futbolcuları ve yönetimi daha da hıslandırdı. Kulübün topam borcu 212 milyon dolar civarında.. Yönetim 2 yıl sonra bitecek stada büyük umut bağlıyor.

FİYASKO TRANSFERLER

Carrusca, Bouzid, Ahmed Barruso göze çarpan futbolcular. Parasızlık nedeniyle alınan ucuz futbolcular Galatasaray gibi büyük camialar için eriyi gitti. Linderoth sakatlığı nedeniyle neredeyse bütün sezon oynamadı. Fenerbahçe'yi yendikleri maçta sahaya tek yabancıyla çıkmışlardı.