BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Taksimde orta yol bulundu

Taksim dert oldu. Sendikalar ile valilik zıtlaştı. Araya Ankara girdi ve orta yol şöyle bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER

Sendikalar "çıkacağız" diye tutturdu, Vali Güler "Çıkartmam" diye ayak diredi. Taksim kavgasına sonunda Ankara el koydu. Başbakan Erdoğan ile sendikalar 1 Mayıs kutlamaları için buluştu.

Randevu talebi sendikalardan gitti. Başbakan Erdoğan da onların bu isteğini kabul etti. Sabah saatlerinde gerçekleşen buluşmadan orta yol çıktı. 

HÜKÜMET DEĞERLENDİRECEK

Toplantının ardından açıklama yapan DİSK Başkanı "Hükümet Taksim konusunu değerlendirecek." dedi. Çalışma Bakanı da "Taksim için bugün nihayi karar verilecek. Sendikalar yeni bir öneri sundu o değerlendirilecek." dedi.

GENİŞ KATILIMLA ANMA ÖNERİSİ

İlk gelen bilgilere göre; sendikaların Başbakan'a Miting yerine anma programı önerdiler. Ancak bu kez sadece yöneticilerin katıldığı bir anma değil, geniş katılımlı bir anma olması isteniyor.

BAŞBAKAN'DAN ANMAYA İZİN SİNYALİ

Sendikalarla görüştükten grupta konuşan Başbakan Erdoğan 1 Mayıs mitingi konusunda şunları söyledi: "Miting mülki idarenin gösterdiği yerde yapılır. Ama bir yere çelenk konulacaksa "hay hay gidilir konulur. Orada birtakım açıklamalar yapılacaksa yapılır. Ancak bu da sınırlı sayıda kişiyle yapılır. 5 bin 10 bin kişiyle basın açıklaması yapmak adı konulmamış başka bir şey olur. O yüzden sendikaların günün ruhuna uygun kutlayacaklarını düşünüyorum. Ama asla provakatörlere izin verilmez."

CHP'DEN SENDİKALARA DESTEK
"BİRBİRİMİZDEN KORKMAYALIM"

Sendikaların Taksim istediğine CHP lideri Deniz Baykal'dan da destek geldi. 31 yıl önceki kabusun hala devam ettirildiğini belirten Baykal, 
"Provokasyon olacak size orayı yasaklıyorum deyince ne oluyor? Provokasyon şansı artıyor. 30 yıl sonra hala yasak alan mı var? O yasak alan sizin kafanızın içinde. Buna bir çözüm bulunmalı. Ayak takımı olarak gösterdiği o işçilere o meydanı açmak durumundadır. Taksim'de şenlikler şölenler oluyor, maçlardan sonra sevinç yaşanıyor. Bırakın bu da yaşansın. Tedbirimizi alıp buna izin verelim" dedi.