BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP türban için mutabakat istedi

AK Parti'nin türban trafiği sürüyor... CHP'nin ardından MHP'ye de 'türban sorununu çözelim' önerisinde bulunan AK Parti'ye, MHP'den ılımlı yanıt geldi.

Abone ol

Türban için CHP'den olumsuz yanıt alan AK Parti Grup Başkanvekillerinin bir sonraki durağı MHP oldu. MHP Grup Başkanvekilleri, sorunun mutabakatla Meclis’te çözülmesi gerektiğini söyledi.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, "Başın örtülmesi sorununun bir toplumsal sorun olmaktan çıkarılmasını, biz MHP olarak istiyoruz. Hiç bir gerekçeye sığınmadan, üniversitelerde başörtüsü sorununun giderilmesine biz varız" dedi.

Şandır açıklamalarını şöyle sürdürdü: "AKP Grup Başkanvekillleri grubumuzu ziyaret ettiler. Görüşlerini bize anlattılar. MHP olarak bundan sonraki süreçte tavrımızı sordular. Bu sorunun çözümü için partilerin katılımıyla ilgili komisyon kurulması teklifi sundular.

MHP olarak böyle bir komisyonu zaten talep etmiştikAncak anlaşılıyor ki CHP katılmayacak. Bazı şartlar ileri sürdüler. Bu şartları da AKP kabul etmiyor. Bu teklifi MHP olarak yeniden değerlendireceğiz.

AKP’nin diğer partilerle görüşmelerini takip edip kabul edeceğizİster başörtüsü ister türban densin biz bu sorunun çözülmesini istiyoruz.

Başörtüsü sorununun çözülmesine varız. Ancak biz bu sorunun üniversitelerde çözülmesinden yanayız. Ama kamusal alana girmesine karşıyız. Genel başkanımızın görüşü budur. Biz varız ve buradayız. MHP'nin çözüm önerisini de AKP ve CHP’nin masasının üzerinde beklemektedir.

Biz bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Toplumsal mutabakatın temin edilme sorumluluğu iktidar partisine aittir. Sancıya dönüşen bu sorunu iktidar çözmelidir.

Onların tavrını sizlerle birlikte izliyoruz. Çözüme sonuna kadar katkı vereceğiz. CHP'nin çekincesi ardından tekrar değerlendireceğiz.

Görüşme trafiği sonrasında MHP tekrar değerlendirme yapacak"

CHP'YE DE GÖNDERME

CHP'nin türban çözümü konusunda AK Parti ile uzlaşamamasını da eleştiren Şandır, 'toplumsal bir sorunun, siyasi cephelere çekilerek, çözüme katkı sunulmamasını saygısızlık olarak görüyorum' dedi.