BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bosna'nın efsane lideri anıldı

Bağcılar Belediyesi, Bosna Hersek'in efsane lideri Aliya İzzetbegoviç için özel bir anma etkinliği düzenledi.

Abone ol

Bosna Hersek'in efsane lideri Aliya İzzetbegoviç, vefatının 7. yıl dönümünde Bağcılar'da anıldı. Düzenlenen panelde merhum lideri anlatan bir sergi açılırken, hayatı, fikirleri ve mücadelesinden kesitler anlatıldı.

Bosna Hersek'in efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç, vefatının 7. yıl dönümünde unutulmadı. Bağcılar Belediyesi, vefatının 7. yılında Aliya İzzetbegoviç için panel düzenledi. Eski milletvekillerinden Süleyman Gündüz ve Hüseyin Kansu, gazeteci-yazar Mehmet Koçak, İHH Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, panelde Aliya İzzetbegoviç'le ilgili anılarını anlattı.

Zor günlerin adamı

Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Aliya İzzetbegoviç'in savaş yıllarında dahi barışı düşünen bir insan olduğuna dikkat çekerek, "Allah mekanını cennet etsin" dedi.
Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programın oturum başkanlığını yapan Hüseyin Kansu ise, "Toplum zor dönemde olduğu için siyasete atıldı. Uluslararası bir toplantıya davet edildiğinde önce Türkiye'ye gelir ve devlet adamlarıyla istişarelerde bulunduktan sonra toplantının yapılacağı ülkeye geçerdi. Çünkü Türkiye olmadan Bosna Hersek'in var olabileceğine inanmıyordu" diye konuştu.