BIST 10.536
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman'da minikler hediyelerle sevindi

Okul öncesi eğitimden faydalanması için hazırlanan proje kapsamında, öğrencilere yardım yapıldı.

Abone ol

Sosyal Destek Programı (SODES) Projeleri kapsamında hazırlanan 'Altı Yaş Çok Geç' adlı proje kapsamında alınan giyim ve kırtasiye malzemeleri okul öncesi öğrencilere dağıtıldı.


Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından fakir ailelerin çocuklarının okul öncesi eğitimden faydalanması için hazırlanan proje kapsamında, öğrencilere yardım yapıldı. Daha önceden projenin tanıtımını yapan yetkililer, Korucu Anaokulu'nda yardım dağıtım töreni yaptı.

Vali Ramazan Sodan ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse'nin katıldığı törenle öğrencilere ayakkabı, pandif, kaban, kırtasiye ve temizlik malzemesi dağıtıldı. 'Altı Yaş Çok Geç' adlı projesiyle 2009-2010 eğitim öğretim yılında maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen ailelerin 300 çocuğun okul aidatlarının karşılanarak eğitimden yararlanmalarının sağlandığı, 2010-2011 eğitim öğretim yılında ise 630 çocuğun okul aidatları, 420 çocuğun kırtasiye, temizlik malzemesi ve giyim ihtiyaçlarının karşılanarak eğitime devamlarının sağlandığı bildirildi. Vali Ramazan Sodan malzeme dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Korucular Anaokulu'ndan 46 öğrenciye yardım malzemesi dağıtıldığı ve eğitime devamlarının sağlandığını belirterek, merkeze bağlı 75 köy ilköğretim okulunda bin öğrencinin yıl boyunca kullanacağı kırtasiye malzemelerinin alındığını söyledi.

SODES Projelerinden ve okul öncesi eğitimin öneminden bahseden Vali Ramazan Sodan, 195 bin TL bütçeli proje ile 2 yılda toplam bin 930 okul öncesi eğitim öğrencisinin desteklendiğini dile getirdi.