BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

MHP ile CHP zıtlaştı

MHP Genel Muhasibi, partisinin 88.3 bin YTL’sinin Hazine’ye irat kaydedildiğine ilişkin CHP’li Okay’ın iddiasını yalanladı.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA – MHP ile CHP arasında irat kavgası yaşanıyor. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, MHP’nin 88 bin 300 YTL’lik harcamasının Hazine’ye irat kaydedildiğini ileri sürdü. MHP Genel Muhasibi Ümit Şafak, 88.3 YTL irat kaydedildiğini belirterek, Okay’a sert çıktı.

MHP Genel Muhasibi Ümit Şafak iddia ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Şafak, CHP’nin hazineye gelir kaydedilen usulsüz harcamaları nedeniyle partisinin de bu tartışmanın içine çekilmek istendiğini ifade etti. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay’ın, MHP’nin de 88 milyar 300 milyon TL’lik harcamasının Hazine’ye irat kaydedildiğini iddia ederek, CHP’nin sorununu MHP üzerinden haklı göstermeye çalıştığını söyleyen Şafak, “Okay’ın MHP hakkında iddia ettiği bu rakamlar doğru değildir ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin 2001 yılı hesap incelemelerinde, partisinin personel müdürüne ait olan ve parti ihtiyacı için kullanılarak gider kaydedilen telefon faturası tutarının, Okay’ın iddia ettiği gibi 88 milyar 300 TL değil, 88 milyon 300 TL olduğunu belirten, Şafak şunları söyledi:
“Anayasa Mahkemesi bu telefon faturasını (telefon parti ihtiyacı için kullanılmasına rağmen fatura şahıs adına kayıtlı olduğu için) gider olarak kabul etmemiş ve hazineye irat kaydetmiştir. 2004 yılı hesap incelemelerinde ise, Milas Başkanlığı’na ait 1 milyar 734 milyon TL’lik elektrik faturasının gecikme zammı olan 1 milyar 419 milyon 560 TL’lik kısmı gider olarak kabul edilmemiştir. Yüce Mahkeme tarafından parti yetkilileri hakkında da hukuki bir işleme gerek görülmemiştir.”