BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  GÜNCEL

Hisarcıklıoğlu zehir gibi

Sinan Aygün'ün gözaltına alınması TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu kızdırdı. Hükümete ve yargıya mesaj gönderdi.

Abone ol

Ankara Ticaret Odası Meclisi, genişletilmiş olarak olağanüstü toplandı. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, üyesi olduğu ATO Başkanı Sinan Aygün'ün gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

TOBB Genel Merkezi'nde kameraların karşısına geçen Hisarcıklıoğlu, Aygün'ün suçluymuş gisi gösterilmesini kınadı.. Gözaltıyı kişilik haklarına darbe olarak gören Hisarcıklıoğlu'nun mesajları şöyle:


Hala kamuoyuna açıklanmamış bir takım gayrimeşru faaliyetler içinde anılmasını, herhangi bir açıklama veya suçlama belirtmeksizin böyle bir muameleye tabi tutulmasını kınıyoruz.

Sayın Aygün'ün meşruiyet dışı herhangi bir tavır ve davranış içine girmeyeceğini de biliyoruz. 

Sayın Aygün davet edilseydi adalete yardımcı olmak için ifade vermeye gitmeyecek miydi? Hukukun üstünlüğünü ve demokrasinin gereği insanların ifadesine başvurmanın kamuoyu vicdanına uygun yöntemleri vardır.

Darbe sadece hükümetlere karşı olmaz. Dünkü olan kişilik onuruna vurulan bir darbedir. Ticaret güven üzerine inşa edilmiştir.

Demokratik yollarla bu göreve seçilen ve hem Ankaralı müteşebbislerimiz hem de ülkemizin menfaatleri için mücadele veren saygın bir mensubumuza reva görülen bu uygulamayı hepimize yapılmış kabul ediyoruz.

Eğer sistem hukuk dışına çıkmışsa esasen korunmaya muhtaç değildir. Yargı süreci şeffa olmalı.

Sayın Sinan Aygün'ün tabi tutulduğu muamele, geleceğe matuf kaygı ve endişelerimizi artırmaktadır''

Hukuk bireylerin son sığınağıdır. Hukuk yoksa özgürlük de yoktur. Adalet mülkün temelidir sözü sadece Adalet saraylarına değil hepimizin vicdanlarına kazınmalıdır.