BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.445,14
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP Erdoğan'ı samimiyetsizlikle suçladı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tutukluluk sürelerinin uzunluğu ile ilgili sitemini samimi bulmadı

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çok sayıda subayın tutuklu olmasını eleştirmesiyle ilgili olarak, ”Başbakan samimi olsa, MİT Müsteşarı için çıkardığı yasanın benzerini çıkararak, bu konuyu bir günde gündemden kaldırır” dedi.

Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in İzmir’de açılan ”casusluk” davasının ardından istifa ettiğini söyledi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda yeni istifaların olabileceğine yönelik haberler olduğunu ifade eden Yeniçeri, ”Yalnız Deniz Kuvvetleri’nde değil, TSK’da seçkin ve birinci sınıf subayların her biri, ayrı ve uygun suç üretilerek içeri tıkılmıştır” iddiasında bulundu.

AK PARTİ MİLLİ HERŞEYE MÜJDE

Milli ilaç ve milli gemi projelerini geliştiren subayların da tutuklu olduğunu anlatan Yeniçeri, ”AKP, milli ne varsa düşman” dedi. Yeniçeri, Türkiye’nin Suriye gibi bir ülkeye karşı güvenliğini sağlamak için NATO’ya başvurduğunu belirterek, ”Türkiye’nin hava savunma sistemi yabancı askerlere ve Patriot’lara emanettir” diye konuştu.

ERDOĞAN'IN KONUŞMALARI TUTARSIZ

Başbakan Erdoğan’ın, 400’e yakın emekli ya da muvazzaf subay ve astsubayın tutuklu olduğunu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un ”örgüt” suçlamasından tutuklu olmasının terörle mücadeledeki morali etkilediğine ilişkin sözlerini anımsatan Yeniçeri, Erdoğan’ın konuşmalarının öncekileriyle tutarlı olmadığını savundu. Yeniçeri, ”Milletin gözünün içine baka baka dün söylediğinin tersini bugün söyleyebiliyor. Anadolu’da ’hem nalına hem mıhına vurmak’ diye bir söz vardır ya, Başbakan tam da bunu yapıyor. Başbakan sözlerinde samimi olsa, MİT Müsteşarı için çıkardığı yasanın benzerini çıkararak, bu konuyu bir günde gündemden kaldırır” dedi.

BİRGÜL'ÜN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMALARI

Yeniçeri, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in tartışma yaratan sözlerine de değinerek, ”Türk milleti” kavramının etnisiteleri içine alan bir kavram olduğunu söyledi.

Etnik kimlikleri ön plana çıkaran ve etnik kimliklerin adını sık kullanarak yapılan konuşmaların ayrımcılığı körükleyeceğini savunan Yeniçeri, millet, milliyet, etnisite ve halk kavramlarının anlamını bilmeden konuşmamak gerektiğini ifade etti.

Yeniçeri, gazetecilere, kendi yazdığı ”Türk Milliyetçiliği” ve ”Türkiye’ye Yönelik Psikolojik Operasyonlar” kitaplarını dağıttı.