BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.425,56
HABER /  GÜNCEL

Yaralı askeri hayata döndüren o kahraman

Üç kurşunla vurulan askerin şehit olmasına izin vermeyen doktor kariyerini riske atarak o ameliyatı gerçekleştirdi

Abone ol

Isparta'da Başhekim Operatör Dr. Ahmet Yeşiltaş, tartıştığı uzman çavuşun silahından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan askeri büyük bir cesaretle hayata döndürdü.

Dr. Ahmet Yeşiltaş, durumu kritik olan askeri yoğun bakım ünitesi bulunmayan hastanede, anestezi uzmanının da izinli olduğu sırada ameliyata alarak hayatını kurtardı. Er Birkay Çetinkaya, hastane başhekimi Dr. Ahmet Yeşiltaş'ın o anda nöbette olması sayesinde kurtuldu.

KARİYERİNİ TEHLİKEYE ATTI

Vücuduna 3 kurşun Birkay Çetinkaya, isabet eden yaralının 120 kilometre uzaklıktaki Isparta'ya sevk edilmesini riskli bularak, yoğun bakım ünitesi bulunmayan, anestezi uzmanı da izinde olan hastanede, mesleki kariyerini tehlikeye atarak ameliyata girdi.

Yaralı asker hastaneye getirildiğinde çok fazla kan kaybı olduğunu, ayrıca iç kanama tespit edildiğini anlatan Dr. Yeşiltaş, "Hastayı tam teşekküllü bir hastaneye sevk etmemiz gerekiyordu, ancak yaralının uzun yolculuğa dayanacak zamanı yoktu. Yolda vefat etme riskine karşılık, anestezi teknisyenleriyle ameliyata aldım. 6.5 saat süren ameliyattan sonra hastamız hayati tehlikeyi atlattı" dedi.