BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kaybolan turist bakın en son ne yapmış!

İstanbul'a fotoğraf çekmek için gelen ABD'li kadın turist Sarai Sierra'nın esrarı sürüyor. Sierra'yı bulmak için MİT de devreye girdi.

Abone ol

İstanbul'a geldikten sonra kaybolan ve kendisinden bir haftadır haber alınamayan ABD'li Sarai Sierra'nın son görüntüleri ortaya çıktı. Genç kadın, 20 Ocak'ta İstiklal'de böyle görüntülendi. Sierra'nın eşi ve kardeşi de dün polise bilgi verdi.

Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul'da kaybolan ABD'li kadın turist Sarai Sierra'yı bulmak için emniyet güçleri seferber oldu. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, genç kadının kaybolduğu geceye ait güvenlik kamera görüntülerine ulaştı.


ESRARENGİN KADIN AJAN MI?

Polis araştırmalarını çok yönlü olarak sürdürüyor. Ailesinin ilk kez yurtdışına çıktığını söylediği Sierra'nın yurda giriş çıkışları da mercek altına alındı ve ilginç bilgilere ulaşıldı.

8 Ocak'ta İstanbul'a gelip Beyoğlu'nda bir bodrum katı kiralayan ve 13 günlük kirasını peşin ödeyen Sierra 15 Ocak'ta önce Amsterdam'a ardından Münih'e uçtu. 19 Ocak'ta tekrar Türkiye'ye giriş yaptı. ABD'ye dönüş bileti 22 Ocak'taydı.
MOBESE kayıtlarından son olarak 20 Ocak günü İstiklal Caddesi'nde tek başına yürüdüğü belirlendi. Cep telefonu da aynı tarihten itibaren sinyal göndermeyen Sierra'yı bulmak için MİT de devreye girdi.

Kadının kiraladığı dairede yapılan incelemede iki bavul, pasaport, bilgisayar, sağlık kartı ile bazı eşyaları incelemeye alındı. ABD'den Türkiye getirdiği telefon hattını hiç kullanmayan Sierra'nın burada bir kişiyle görüştüğü ve bu kişinin temin ettiği hattı kullandığı sanılıyor.

EN SON İSTİKLAL DE GÖRÜLDÜ

İstanbul'da kaybolan ABD'li fotoğrafçı Sarai Sierra'dan dün de ses çıkmadı. Ancak genç kadının kaybolmadan önce İstiklal Caddesi'ndeki güvenlik kamerasıyla kaydedilen görüntüleri tespit edildi. İstanbul Emniyeti'nin dağıttığı görüntülerde Sierra'nın üzerinde mavi kot pantolon, kahverengi deri ceket ve beyaz bere olduğu görülüyor. Beyoğlu'ndaki bir alışveriş merkezinin yemek katında bir masada tek başına oturan Sierra'nın daha sonra yürüyen merdivenlerden indiği izleniyor. Diğer görüntüde ise Sierra İstiklal Caddesi'nde yürüyüp uzaklaşıyor.

İşte Sarai'nin İstanbul güncesi

Polis genç kadının İstanbul güncesinin kriminolojisini çıkardı:

8 Ocak: Siarre, Tarlabaşı'nda kalacağı eve yerleşiyor.

9 Ocak: Kaldığı adresin etrafını tanımak için keşfe çıkıyor. Bakkal ile tanışıyor, yakındaki yemek yenecek yerleri dolaşıyor.

10 Ocak: Fotografçı, öğlen evden ayrılıyor ve Sultanahmet'e geçiyor. Burada Sultanahmet Camii'ni, Yılanlı Sütunu ve Örme Sütunu dolaşıp fotoğraflarını çekiyor. Ardından da Tarlabaşı'na geri dönüyor.

11 Ocak: Önce Karaköy'e geçiyor ardından da Galata Köprüsü'ne gidiyor. Köprünün altındaki balıkçılarda yemek yiyor, sonrasında da köprünün üstünden İstanbul'un fotoğraflarını çekiyor.

12 Ocak: Sultanahmet'te tekrar geçiyor ve Arasta Çarsısı ile 3 Ahmet çeşmesini dolaşıyor.

13 Ocak: Öğle saatlerinde Eminönü'ne iniyor ve sahilde Boğaz turu yapan teknelere biniyor. Denizden İstanbul'u görüntülüyor.

14 Ocak: Amatör fotoğrafçı, kaldığı yerden Eminönü'nü dolaşmaya devam ediyor. Mısır Çarşısı ve Kapalıçarşı'yı dolaşıyor. Alışveriş yapıyor ve fotoğraf çekiyor. Akşam üzeri Taksim'e dönüyor ve hava karardıktan sonra da Galata Kulesi'ne gidiyor. Kuleyi dolaşıyor, fotoğrafını çekiyor, ardından da Galata'da bulunan Arap Camii'ni görüntülüyor.

15 Ocak: Evden çıkan Sarai Sierra, Atatürk Havalimanı'na gidiyor ve uçakla Amsterdam'a geçiyor.

16-17-18 Ocak: Yurdışında.

19 Ocak: Atatürk Havalimanı'ndan tekrar yurda giriş yapıyor ve Tarlabaşı'ndaki adrese geçiyor.

20 Ocak: Beyoğlu'nda dolaşıyor. Alışveriş merkezine gidiyor ve İstiklal Caddesi'ni dolaşıyor. Gece ise kayıplara karışıyor.

ÜZERİNDE PARA TAŞIMIYORDU

Sierra'nın eşi Steven Sierra ve kardeşi David Jimenez de ABD konsolosluk yetkilileriyle dün polise bilgi verdi. Steven Sierra, eşinin kiraladığı dairede bulunan pasaport, elbiseleri ve şarj aletini polise teslim etti. Üzerinde fazla para olmadığı belirlenen Sarai'nin kredi kartı da taşımadığı öğrenildi.

POLİS O DÖRT KİŞİYİ ARIYOR

Sarai Sierra'nun bulunması için tüm delilleri büyük bir titizlikle inceleyen polis, genç kadının internet yazışmalarını da mercek altına aldı. Yapılan incelemede Sarai Sierra'nın kaybolmadan önce 4 ayrı kişiyle internet üzerinden yazışma yaptığı tespit edildi. Polis bu kişileri bulmak için çalışma başlattı.