BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,64
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP Erdoğan'a bu harita ile yanıt verdi!

Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında gösterdiği bölünmüş yol haritalarına, MHP'den aynı şekilde yanıt geldi. Bu kez de Oktay Vural aldı eline bir kaç harita...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Başbakan Erdoğan'ın dün Meclis grup toplantısında milletvekillerine gösterdiği 'bölünmüş yol' haritasına, 'Kürdistan ve bölünmüş Türkiye, işsizlik ve yabancılara satılan topraklar ile özelleştirme' haritaları ile yanıt verdi. Vural "Bölünmüş yol iyi de bölünmüş Türkiye haritalarından haber ver Sayın Başbakan. Bu haritalar 2002'de yoktu" diyerek Başbakan'a seslendi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın dünkü grup toplantısındaki sözlerine yanıt verdi. Başbakan Erdoğan'ın 2009 yılında Mersin'de "Anamız ağladı hangi yüzle geliyorsun" diyen bir çiftçiye yönelik "Ananı da al git" şeklindeki sözlerini dinleten Vural, çiftçi Mustafa Kemal Öncel'in annesinin vefat ettiğini söyledi. Vural "O gün Başbakan'ın bu lafları söylediği ana rahmetli olmuştur. Başbakan herhalde ahrette hesaplayacak. O anaya dil uzatanlar hakkın rahmetine kavuşan anayla helalleşmediler. Başbakan'ı o anadan ve tüm analardan özür dilemeye davet ediyorum. O bu dünyayı terk etti ama herhalde iki eli bu lafı söyleyenin yakasında olacak" diye konuştu.

BÖLÜNMÜŞ TÜRKİYE HARİTALARI SENİN DÖNEMİNDE YAYINLANMAYA BAŞLADI

Başbakan Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında gösterdiği karayolları haritasını gösteren Vural, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bilgilerine göre 2002 yılında 63 bin 143 kilometre, 2010 yılında ise 64 bin 823 kilometre yol olduğunu şu sözlerle belirtti:

"Ne yapmışsınız ne eklemişsiniz. Bin 700 kilometre yol ağı eklemişsiniz. Bu kadar gürültü çıkarıyorsun da dane yok. Sanki kendilerinden önce Türkiye'de hiç yol yokmuş. İnsan vicdanlı, insaflı olur. İnsaf dinin yarısıdır. Ne kadar bölersen böl ne kadar çarparsan çarp senden önce 63 bin kilometre yol ağı vardı. Bereket versin ki milletvekilleri farkında da 2002 haritasını alkışladılar"

 

Basın toplantısında AB ülkeleri, Irak, Futbol Federasyonu ve NATO Seminer notlarında bulunan ve Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgesini 'Kürdistan' olarak gösteren haritaları gösteren Vural "Bölünmüş yol iyi de bölünmüş Türkiye haritalarından haberin var mı. Bu haritalar 2002'de yoktu. AB ülkelerinin haritalarında Doğu ve Güneydoğu nerede gösteriliyor.Bölünmüş Türkiye haritaları senin döneminde yayınlanmaya başladı. Bu haritalardan haberdar olan yok. Yolu her zaman yaparız da bölünmüş Türkiye'yi yeniden nasıl ihya ederiz" diye çıkıştı.

YÜREĞİN YETİYORSA O HARİTALARI GÖSTER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı Frankfurt Kitap Fuarı'nda Kürdistan standı olduğunu ve Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgesinin Kürdistan sınırları içinde gösterildiğini kaydeden Vural Başbakan'a "Yüreğin yetiyorsa sen o haritaları milletvekillerine göster" dedi. Yine Demokrasi Haritası'nda Türkiye'nin 'Hibrit (Melez) demokrasi) ülkeleri içinde gösterildiğini belirten Vural "Nerede ileri demokrasi" dedi. Türkiye'nin özelleştirme ve yabancılara satılan topraklarına ilişkin harita ile işsizlik haritasını da basın mensuplarına gösteren Vural "Bu haritalar Türkiye'nin özelleştirme ve kaynaklarının diğer ülkelere nasıl pazarlandığını gösteriyor. İşsizlik haritasına bak bakalım sayın Başbakan. 2002'den bu yana nerelere geldi? 70 bin dönümlük toprağımız yabancılara satılmış durumda. Topraklarımız yabancılaşıyor, başka ülkelerin toprakları olarak gösteriliyor. Başbakan da bölünmüş yol haritası gösteriyor" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın ihracat, takipteki alacaklar ile tarımsal kredilere ilişkin verdiği rakamların da doğru olmadığını belirten Vural Başbakan'ı rakamları çarpıtarak Türkiye'yi kandırmaya çalışmakla suçladı.