BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den lahanalı armutlu toplantı

CHP'li Muharrem İnce, kameralar karşısına geçti ve enflasyon paketini böyle eleştirdi.

Abone ol

TBMM'de, daha önce gıda ünlerine yapılan zamları göstermek için içi dolu pazar filesi ile basın toplantıları yapan MHP'nin ardından CHP de benzer bir toplantıya imza attı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, basın toplantısını yanında getirdiği lahana, armut, flüt ve şemsiye gibi ürünlerle yaptı. 

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 2010 yılı enflasyon verileri hakkında konuştu. İnce, enflasyonun margarinde yüzde 9,2, armutta ise yüzde 26 oranına ulaştığını iddia etti.

ERDOĞAN'IN PAKETİ

İnce halkın paketiyle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın paketi arasında farklılık olduğunu ileri sürdü. İnce, halkın paketinde daha önce masanın üzerine dizilen margarin, salça, nohut, armut ve fasulyeden oluşan sebze ve meyve gibi ürünler olduğunu Erdoğan'ın paketinde ise şemsiye, flüt, cilt ürünleri, kontak lens, yurt dışı seyahatleri ve dereceli gözlük olduğunu savundu. İnce, "Sanki bu evlerde herkes dereceli gözlük kullanıyor. Ya da her gün şemsiye alıyor. Zam yağmurundan korunmak için hükumete şemsiye gerekiyor. 8 yılın sonunda da bu hükümete tuvalet kağıdı gerekecektir." değerlendirmesini yaptı.

"HÜKUMETLE AYNI DÜŞÜNMEYENLER 'ERGENEKONCU' DİYE İÇERİDE"

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplayan İnce, Başbakan Erdoğan'ın, Yargıtay'ın tutukluluk süreleriyle ilgili olarak aldığı kararın ardından yapılan tahliyelerle ilgili 'Bu yargının tasarrufu' değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine, "188 kişinin katili Hizbullahçı serbest, eroin baronları serbest ama hükumetle aynı düşünmeyenler 'Ergenekoncu' diye içeride." dedi.