BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP cemaatten geri adım bekliyor

MHP MYK üyesi Celal Adan, referandum öncesi 'evet' çağrısı yapan Fethullah Gülen cemaatinin tavrını yorumladı.

Abone ol

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı Celal Adan, Fethullah Gülen cemaatinin referandumdaki aldığı pozisyonu değerlendirdi.

Akşam Gazetesi'nden Burcu Bulut'a konuşan Adan, "Bahçeli, Gülen cemaati için 'Her konuda MHP'yi eleştiriyorlar' dedi. Neler mesela?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

Cemaatlerin siyaset dışı kalması gerektiğini de söyledi. 'Cemaat mensubu olmak kötü bir şey değildir' dedi. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Fethullah Hoca'nın kurduğu okullara herkesten çok bizim faydamız oldu. Ama referandum sürecinde cemaate yakın yayın organlarının kullandığı dil, yaptıkları propaganda doğru olmadı. Geri adım atılacağına inanıyorum. MHP, tüm cemaatlere eşit mesafededir.

AÇILIM İMRALI'YA ENDEKSLENDİ

Başörtüsü sorununun hükümet tarafından bloke edildiğini belirten Adan, 'Demokratik açılım'ın ise İmralı'ya endekslendiğini söyledi. Adan, 'Terazinin bir kefesinde silah bir kefesinde pazarlık var. Bu şekilde barış mümkün değil' dedi.

Adan'ın ilgili sorulara yanıtı şöyle:

Kürt sorunuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

MHP, Türkiye'yi kucaklarken macera peşinde değil! Hükümet bu meseleyi tartışmaya açarak en büyük hatayı yaptı. Biz bin yıldır
aynı kazanda kaynıyoruz. Kız almışız, kız vermişiz maalesef bu basit bir şeymiş gibi algılanır hale geldi. Çünkü televizyonlarda fazlasıyla istismar edildi. Bugün Türkiye'yi ayrışmaya zorlayan bir süreç yaşanıyor. Ama milletin sağduyusu bu meselenin önüne geçecektir.

BAŞÖRTÜSÜ SORUNU BLOKE EDİLDİ

Nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz?

Güneydoğu'da, Doğu Anadolu'da yaşayanları Yozgatlı'dan, Kayserili'den ayıran bir bakış açısıyla meseleye bakmıyoruz. Orada bir
zafiyet var. Bu boşluk silahlı teröre dönüşmüş durumda. Silahlı terörün istediği de bağımsız Kürt Devleti. Buna karşı AKP'nin, CHP'nin,
sivil toplum örgütlerinin kullandığı dil aynı
olmalı. Türkiye'deki tüm vatandaşlar eşittir. Çözüm, bu eşitliği görmekten geçer.