BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL

Ankara sular altında kaldı

İstanbul yolu Şaşmaz Kavşağı'nda su birikintisi sebebiyle bir çok araç göle dönen yolda sulara gömüldü.

Abone ol

Yol üzerinde bulunan işyerlerine kadar ulaşan su birikintisi sebebiyle büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, ekmek teknelerini suya teslim eden bazı işyeri sahipleri sinir krizi geçirdi. Yol üzerindeki su birikintisinde mahsur kalan ambulans içerisindeki sağlık görevlileri ölümden döndü. Su birikintisi içerisinde adeta can pazarı yaşanırken, sağlık görevlileri belediye otobüsüne bindirilerek son anda kurtarıldı. Araçlarda mahsur kalan vatandaşlarda belediye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kurtarıldı. Ankara'nın birçok bölgesinde ev ve işyerlerini su bastı.

Ankara'da gün boyu aralıklar devam eden ve akşam saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış, Başkent'te adetada hayatı durdurdu. Yolarda oluşan su birikintileri nedeniyle bir çok araç göle dönen yollarda suya gömülürken, işlerinden evlerine gitmeye çalışan vatandaşlarda zor anlar yaşadı.

Sağanak yağmurun etkisini attırdığı dönemlerde, İstanbul Yolu Şaşmaz Kavşağı'nda oluşan su birikintisi nedeniyle araçlar adeta suya gömüldü. İçerisine dolan su nedeniyle bir çok araç mahsur kalırken, yol kenarında bulunan işyerlerini su bastı.

AMBULANS SU BİRİKİNTİSİ İÇERİSİNDE MAHSUR KALDI

İstanbul Yolu Şaşmaz Kavşağı'ndaki su birikintisi içerisinde mahsur kalan sağlık ekipleri ölümden döndü. Su birikintisi içerisinde çaresizce kurtarılmayı bekleyen sağlık görevlileri, ambulansın arka kapısını açarak yardım istedi. Belediye ekipleri ambulans içerisinde mahsur kalan sağlık görevlilerini kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Sağlık görevlileri ambulansın yanına getirilen belediye otobüsüne bindirilerek su birikintisi içerisinden kurtarıldı.

GÖLE DÖNEN YOLLARDA MAHSUR KALANLAR, ARAÇLARIN ÜSTÜNE ÇIKTI

Onlarca aracın mahsur kaldığı İstanbul yolu üzerinde, vatandaşlar araçların üstüne çıkararak kurtarılmayı bekledi. Suya gömülen araçlardaki vatandaşlar belediye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucunda kepçelere ve ekip otolarına bindirilerek kurtarılmaya çalışıldı. Vatandaşlar tek tek kurtarılırken, araçlar vatandaşlarında yardımı ile iteklenerek yol kenarına alındı.

EKMEK TEKNELERİNİ SELE TESLİM EDEN İŞYERİ SAHİPLERİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

İstanbul yolu üzerinde oluşan su birikintileri yol kenarında bulunan işyerine kadar ulaştı. Sel sularına engel olamayan işyeri sahipleri, işlerine dolan suları tahliye etmek için adeta canla başla çalıştı. İşyerlerini sulara teslim eden bazı işyeri sahipleri gördükleri manzara karşısında sinir krizi geçirdi. Ekmek teknelerini sel sularına teslim eden işyeri sahipleri yetkilere sitemlerde bulunurken, bazı görevliler ile sözlü tartışmaya girdiler. İşyeri sahipleri çevredeki vatandaşlar tarafından

sakinleştirildi.

İşyerlerini sel sularını teslim eden işyeri sahipleri, İHA'ya yaptıkları açıklamalarda, yetkilere adeta ateş püskürdü. İstanbul yolu Şaşmaz Kavşağı'nın daha öncede bir çok kes sel sularına teslim olduğunu belirten işyeri sahipleri, maddi zararlarının çok büyük olduğunu söylediler. Çalışanlar ile birlikte işyerindeki suları tahliye etmeye çalışan işyeri sahipleri, zarar gören malları tekmeleyerek tepkilerini dile getirdiler.

YAĞMUR SULARINA DAYANAMAYAN AĞAÇLAR YERİNDEN SÖKÜLDÜ

Sağanak yağış nedeniyle Konya Yolu üzerindeki toprak kayması oluştu. Toprak kayması nedeniyle bazı araçlar yerinden sökülerek yola kadar geldi. Belediye ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda Konya Yolu üzerinde bulunan toprak yol kenarına alındı.

HASTANENİN ENERJİ SANTRALİNİ SU BASTI

Sağanak yağış sebebiyle geçtiğimiz hafta enerji santralini su basan yoğun bakım servisinde tedavi gören hastaların başka hastanelere nakledildiği Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni gene su bastı. Santral bölümü tekrar su basan hastanede bu sefer tedbirler arttırıldı. Sağanak yağışın şiddetini arttırması ile santrale kadar oluşan su belediye ekipleri tarafından kurulan pompa yardımıyla tahliye edildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, sağanak yağışın gece boyunca aralıklar devam edeceği öğrenilirken, İstanbul Yolu Şaşmaz Kavşağında devam eden çalışmalar nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.