BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hırsızlar polisin kucağına düştü

Hırsızların bulunduğu binayı kuşatan polisler için belki de en kolay sanık yakalama operasyonu oldu.

Abone ol

İstanbul'da'da iki hırsız evlerine yapılan baskından kaçarken çıktıkları çatı çökünce, polisler tarafından kıskıvrak yakalandı.

Rami’de bulunan bir markete 27 Ağustos 2010'da giren kimliği belirsiz kişiler, içeride bulunan para kasasını çaldı. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 100 bin liralık soygun yapan bu kişileri yakalamak için çok yönlü çalışma başlattı. Bir işyerinin incelenen güvenlik kamera görüntülerinde, bir otomobilin soygunun meydana geldiği saatlerde gelip gittiği tespit edildi. İnceleme sonucu kiralık olduğu anlaşılan bu araç sayesinde hırsızların kimliklerine ulaşıldı. Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Gaziosmanpaşa’da belirledikleri zanlılara ait bir eve baskın düzenledi.

Operasyon sırasında polislerin bir kısmı şüphelilerin bulunduğu adrese girdi. Diğer ekipler ise şüphelilerin kaçma ihtimaline karşılık bitişikteki binalarda tertibat aldı. Şüpheliler, polisin “Açın kapıyı polis teslim olun” anonsu ile birlikte çatıya çıkarak kaçmaya çalıştı. Ancak şüpheliler çatının çürük olduğunu fark etmedi. Şüpheliler, çöken çatıyla birlikte aşağıdaki daireye düştü. Kapıyı açamayan hırsızlar, içeriye giren polisler tarafından yakalandı. Hafif yaralanan hırsızlar Saim U. (32) ile İhsan B.(39) Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirildi. İfadelerinin ardından suç ortakları Ali O. (23) da kısa sürede yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 3 hırsızın 27 Ağustos'ta Eyüp’te bir market kasası ile 8 Eylül de Sirkeci’de bir dükkan kasasından 100 bin lira ile çok sayıda çek çaldıkları ortaya çıktı. Poliste sorguları tamamlanan hırsızlar adliyeye sevk edildi.