BIST 10.212
DOLAR 32,22
EURO 34,65
ALTIN 2.391,25
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP bu kez CHP'ye yüklendi

CHP 35. maddeyle ilgili teklifi MHP'yi kızdırdı. MHP yönetici Şandır bu kez eleştiri oklarını CHP'ye yöneltti.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili tartışmaları, ''PKK'ya karşı tedbir alınması ve bu konuda bir gayret sarf edilmesi gerekirken bugün gündemi saptırıcı birtakım gelişmeler yaşanmaktadır'' şeklinde değerlendirdi.

Şandır, TBMM'de, gazetecilerin, ''Hatay Dörtyol'da 4 polisi şehit eden teröristlerin kullandığı aracın MHP'li Payas Belediye Başkanvekiline ait olması ve başkanvekilinin gözaltına alınmasıyla'' ilgili sorusuna, ''Bunların hepsi iddia... Yargılama sonucunda her şey ortaya çıkacaktır. Onu o zaman değerlendiririz'' karşılığını verdi.

CHP'nin 35. maddeyle ilgili değişiklik teklifine ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine Şandır, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin gündemi bunlar değil. Türkiye'nin gündemi PKK saldırılarıyla Türkiye kan kaybetmektedir. AKP hükümeti açıldıkça PKK ilerlemekte ve Türkiye'ye saldırmaktadır. 8 yıl tek başına iktidarında, AKP ne yaptıysa doğru yapmadı, yanlış yaptı, eksik yaptı... PKK'ya karşı tedbir alınması ve bu konuda bir gayret sarf edilmesi gerekirken bugün gündemi saptırıcı birtakım gelişmeler yaşanmaktadır. Biz, iktidarı ve ana muhalefeti Türkiye'nin gündemini konuşmaya davet ediyoruz. Halkımızın bugün büyük bir endişe içerisinde, PKK saldırılarına karşı tedirgin, bir toplumsal çatışma çıkması korkusuyla gerginlik yaşanmaktadır. Hükümet olarak buna çözüm üretilmesi gerekiyor. Ana muhalefet partisinin de sorumluluk gereği buna ilgi duyması gerekiyor. Biz ülkenin ve milletin gündemine öncelik verilmesini talep ediyoruz.''