BIST 10.259
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.392,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Develili 100 kadına AB hibesi

Kayseri'nin Develi ilçesinde 100 kadının meslek sahibi olması amacıyla hazırlanan projeler Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edildi.

Abone ol

Projelerin hayata geçirilmesi için 340 bin euro harcama yapılacak.Proje için AB'den 169 bin 560 euro hibe alınacak.

AB'nin Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) aracılığı ile açmış olduğu 'Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Planı 2009 Yılı Teklif Çağrısı' hibe programına Sultansazlığı Milli Parkı Çevre Belediyeler Birliği adına hazırlanan ve sunulan proje kabul edildi. Kabul edilen projenin konusu Çocuk Bakıcılığı, Evde Yaşlı ve Hasta Bakımı ile ilgili olan 'Şevkatli Eller Projesi'. Proje için AB'den de 169 bin 560 euro hibe katkı sağlanacak. Projenin süresi 10 ay. Hibe sözleşmesi 28 Temmuz 2010 tarihinde Birlik Başkanı ve Belediye Başkanı Recep Özkan tarafından Ankara'da imzalandı.

Develi bölgesindeki işsiz kadınların ülke iş gücüne katılmalarına katkı sağlamak olan projede, kırsal alandaki işsiz veya bakım nedenlerinden dolayı iş gücüne dahil olamayan herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, İŞ-Kur'a kaydı olan, en az ilköğretim mezunu, çocuk ile evde yaşlı ve hasta bakmasına herhangi bir engeli olmayan 50 kadına teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Eğitime katılan kadınlara 8 Euro günlük cep harçlığı verilecek. Ayrıca Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde AB ile AB projelerinde kadınların nitelikli iş gücüne katılımlarının sağlanması yönünde bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek.

Kursiyer kayıtları Ağustos ayında başlayacak. Proje ortakları ise Develi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu, Develi Ticaret Odası, Develi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Develi Belediyesi. Develi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına hazırlanıp sunulan diğer bir projede kabul edildi. Proje konusu tekstil alanında. 'Maharetli Eller Projesi' 167 bin 961 Euro hibe alacak. Proje 10 aylık sürede tamamlanacak. Hibe sözleşmesi Vakıf Başkanı olan develi İlçe Kaymakamı Enver Ünlü tarafından Ankara'da imzalandı. İlçe, ülke genelinde tekstil sektörünün kalifiye eleman sorunu ile kırsaldan gelmiş veya bakım nedenlerinden dolayı iş gücüne dahil olamayan işsiz kadınların istihdam sorununun çözümüne katkıda bulunacak.

İlçede yaşayan işsiz 50 kadına teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Yine bu kursa katılanlara 8 euro harçlık verilecek. Proje ortakları ise Sultansazlığı Milli Parkı Çevre Belediyeleri Birliği, Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksek Okulu, Develi Ticaret Odası, Develi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Develi Belediyesi.