BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.404,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Metrobüs hattına yeni durak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs hattı üzerinde Sefaköy ve Florya istasyonları arasında yeni bir durak inşaa edileceğini açıkladı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs hattı üzerinde Sefaköy ve Florya istasyonları arasında yeni bir durak inşaa edileceğini açıkladı.

İBB'den konu ile ilgili açıklama şöyle:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan gelen talepler üzerine metrobüs istasyonlarında modernleşme çalışmalarına başladı. Yeni proje ilk olarak inşa edilecek Beşyol Metrobüs İstasyonu’nda uygulanacak. Yapılacak istasyonla, Üniversite, Polis Okulu ve Küçükçekmece halkının Metrobüse erişimi kolaylaşacak.

Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü tarafından projelendirilen Beşyol Metrobüs İstasyonu, Sefaköy İstasyonu’na 600 metre, Florya İstasyonu’na ise 800 metre mesafede olacak.

Bu yaya üstgeçidinden istasyona ulaşımı sağlamak amacıyla 14 metre genişliğinde 45 metre uzunluğunda çelik bir platform yapılarak, birkaç noktadan bağlantı amaçlanıyor. 600 metrekarelik platform üzerinde sosyal alanlar için de yer sağlanıyor. Yeni yapılan üstgeçitte hem yan yol taraflarında hem de istasyon bölgesindeki asansörler sayesinde engelli vatandaşlarımızın bu hizmeti kullanması amaçlanıyor.

Projesi tamamlanan istasyon, yakın bölgede bulunan Üniversite, Polis Okulu ve Küçükçekmece halkının Metrobüse erişimini kolaylaştıracak olup Yaya sirkülasyonunu rahatlatmak amacıyla D-100 Kuzey yan yol tarafında Alageyik – Şehit Mahmut Ergül sokakları arası yayalaştırılmıştır.
Metrobüs istasyonu projelendirilirken Küçükçekmece İlçesi’nin en önemli caddelerinden biri olan Reyhan Caddesi’nin D-100 ile bağlantısı da istasyona gelmeden sağlandı ve proje kapsamına alındı.

Projenin ihalesi yapıldıktan sonra kısa sürede tamamlanacak."