BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.403,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çubuk'ta domates şenliği başlıyor

Çubuk'un Akkuzulu Mahallesi'nde bu yıl ilk defa pazar günü yapılacak 'Akkuzulu Domates Şenliği' ile domates hasadına başlanacak.

Abone ol

Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma Yaşatma ve Kültür Dernek Başkanı Fatih Küçük, mahalle halkının yetiştirdiği ürünleri yapılan şenlikle tüm Türkiye'ye duyuracaklarını söyledi.

Son yıllarda yetiştirilen domates başta olmak üzere fasulye ve biber gibi sebzelerle Ankara'nın önemli oranda ihtiyacını karşıladıklarını vurgulayan Küçük, "Sayın Çubuk Belediye Başkanı'mız Lokman Özden'in girişimleri ve destekleri ile üreticimizin bin bir güçlükle ürettikleri ürünü değerinde ve yerinde satması için önce duyuracağız, sonra tadını ve özelliklerini tanıtacağız. Pazarda daha etkin hale gelebilmek ve kalitenin devamlılığını sağlayabilmek için bunu yapmak zorundayız.

Üreticimizin ürettikleri sadece buraya has lezzeti, kapı kapı dolaşarak pazar arayarak değerinden daha az ücrete satması değil de, yerinde ve değerinde satmasını istiyoruz. Bunun için böyle bir şenlik yapmayı başkanımız ile birlikte planladık.''dedi.