BIST 10.271
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.417,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nilüfer esnafı AVM istemiyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Hanlar Bölgesi'nde bulunan Nilüfer Köylü Pazarı esnafıyla görüştü.

Abone ol

Alışveriş merkezleri sebebiyle pazar esnafının zor durumda kaldığını belirten Harput, "Nilüfer Köylü Pazarı'nı alışveriş merkezleriyle rekabet edebilir hale getirmek istiyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Selman Yenigün, Emniyet Müdür Vekili Arif Okçu, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Şeref Akgün'ün de hazır bulunduğu ziyarette esnaf ile görüşen Vali Harput, pazardaki ürünleri de inceledi. Esnaf ile bir süre sohbet eden Harput, pazarcıların derdini de dinledi. AVM'lerin ortaya çıkmasıyla şehir içindeki esnafın zor durumda kaldığını ifade eden Harput, "Burada acımasız bir rekabet söz konusu. Küçük esnafın buna dayanması çok zor. Biz çarşı esnafının dertlerini ve sıkıntılarını iyi biliyoruz. Burada yapılacak çalışmayla Nilüfer Köylü Pazarı'nı Alışveriş Merkezleri'yle rekabet edebilir hale getirmek istiyoruz" dedi.

KÖYLÜ PAZARINA REVİZYON

Vali harput, Hanlar Bölgesi'nde bulunan virane haldeki Nilüfer Köylü Pazarı'nı baştan aşağı yenileceğini dile getirdi. Nilüfer Köylü Pazarı'nın yenileme projesi, kurul tarafından ağustos ayında tamamlanacak. Pazar, yeni düzenlemelerle konforlu, modern ve daha ferah bir hale getirilecek.