BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

MGKdaki genel sekreter krizi

Krizle ilgili Gül'e, Sezer'le sorun var mı diye soruldu, cevabı şu oldu;

Abone ol

CNN Türk'ün canlı yayınına katılan Bakan Gül, Dışişleri Bakanlığı ile Çankaya Köşkü arasında 'diplomatlarla ilgili' bir sorun olup olmadığının sorulması üzerine, "Dışişleri Bakanlığının cumhurbaşkanıyla bir problemi söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanı bütün Türkiye'yi temsil ediyor. Üstelik büyükelçilerimiz yurt dışına giderken, Cumhurbaşkanını temsil ediyorlar" dedi.

Şu anda Dışişleri Bakanlığında 5 tane müsteşar yardımcısının olmadığını kaydeden Gül, ''Oraya önerdiğimiz arkadaşlarımızın hepsi de Türkiye'yi yurt dışında şerefle temsil etmiş büyükelçilerimizdir. Sayın Cumhurbaşkanının tayin ettiği insanlardır ama uygun görmediler. Dolayısıyla şimdi böyle yürütüyoruz'' diye konuştu.

MGK Genel Sekreteri Büyükelçi Yiğit Alpogan'ın Londra Büyükelçisi olduğunu hatırlatan Gül, Londra'nın çok önemli bir merkez olduğunu ve büyükelçisiz bırakılamayacağını söyledi.

Büyükelçi Alpogan'ın yerine atanacak yeni MGK Genel Sekreterliği için Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun ismini Çankaya'ya önerdiğini belirten Gül, ''Sayın cumhurbaşkanı uygun görmedi. Şimdi başka bir arkadaşımızı kendisine önereceğiz" şeklinde konuştu.