BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

DTPliler parti binalarını taşladı

Doğubeyazıt'ın ardından Diyarbakır karıştı. MHP, AK Parti, DP binaları taşlandı.

Abone ol

Seçimlere kısa bir süre kala ürkütücü bir provakasyon sahneye konuldu. Doğubeyazıt'ın ardından bu kez Diyarbakır'da aynı gün aynı oyun sahnelendi.
DTP'liler, bağımsız adayın mitinginin ardından MHP ve DP binalarına saldırdı. Gelen bilgilere göre olay şöyle gelişti;

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının düzenlediği mitingin ardından dağılan bir grup ile yol güzergahında bulunan DP İl Başkanlığındaki partililer arasında sözlü tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyümesi üzerine grup, DP İl Başkanlığı binasını taşladı. DP'liler de grup ile miting alanını temizlemeye gelen Yenişehir Belediyesine ait
aracı taşladı.

Polisin uyarısı üzerine dağılan DTP'li grup daha sonra, AK Parti seçim bürosu ile 200 metre ileride bulunan MHP İl Başkanlığı binasını da taşladı. Grup, polisin müdahalesi sonucu dağıldı.

Mitingde APO posteri açıldı.

DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Aysel Tuğluk ve Gültan Kışanak'ın katıldığı mitingde, bağımsız adayları desteklemek için kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de hazır bulundu.

Mitingde terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın posterleri açıldı. Kanlı örgüt PKK lehine sloganlar atıldı. Mitingde ilk konuşmayı yapan Baydemir, AK Parti iktidarına sataştı.

Zana Kürtçe konuştu
Kapatılan DEP'in eski milletvekili Zana ise Kürtçe yaptığı konuşmada, ''Bu barış elini son kez uzatıyoruz. Bu el geri çevrilirse bir daha ölene kadar kimseye barış elimizi uzatmayacağız'' dedi.