BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli Türkeşin mirasyedicisi

Söylemler çok sert. Erdoğan, "siyasi eceli geldi" diyen Bahçeli'yi Türkeş'ten vurdu.

Abone ol

Seçimler için geri sayım sürerken, meydanlardaki lider atışmalarının dozu gittikçe sertleşiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep mitinginde MHP lideri Devlet Bahçeli'yi hedef aldı.

Bahçeli'nin, "siyasi eceli gelmiş" sözlerine sert karşılık veren Erdoğan, "Bahçeli benim siyasi ecelimin geldiğini söylüyor. Bahçeli, Bahçeli sen kendine bak kendine, sandıklardan ne çıkacağını göreceksin''
dedi.

Mirasyedi Bahçeli

"Tek başına iktidar olamazsa siyasetten çekileceği" sözünü yineleyen Erdoğan, çağrı yaptığı Baykal ile Bahçeli'nin bundan kaçtıklarını öne sürdü.

Bu noktada sözü yeniden Bahçeli'ye getiren Erdoğan, "Şimdi
sayın Bahçeli, merhum Türkeş'in mirasyedicisi, öyle mi? Onun mirasyedicisi, sayın Türkeş ile birlikte beraber ayakta durmaya çalışıyor
" dedi.

Bahçeli yüce divanlık

Eleştirilerinin dozunu gittikçe yükselten Erdoğan, "Sayın Bahçeli'ye bunun hesabını kimse sordu mu? Sayın Bahçeli aslında Yüce Divan'a gidecek birisi. Niye? Bu kadar hortumlamaya seyirci kalınmaz, niye kaldın arkadaş? Neden? Ver bunun hesabını. Hesabı soran yok" diye konuştu.

Baykal'ı Atatürk'ten vurdu

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştiren Erdoğan, ''Atatürk, bu partinin başına sayın Baykal gibi birinin lider olacağını bilseydi belki de bu partiyi kurmazdı. Çünkü Atatürk rahmetli olduktan sonra bunlar maalesef çizgiye ihanet etti'' diye konuştu.

Vatandaşların ''Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin'' şeklindeki sloganları üzerine Erdoğan, ''Bizim vuruşumuz sandıkta. Bu mirasyediler tasfiye oluncaya kadar mücadelemiz devam edecek'' karşılığını verdi.